Je li Netflixov hit istinita priča? Sličnosti i razlike sa životom Erin Foster

Foto: EPA/Press/Profimedia

NOVA Netflixova romantična serija Nobody Wants This oduševila je gledatelje i trenutačno se nalazi na prvom mjestu hrvatske Netflix Top 10 liste. Serija ima deset epizoda od kojih svaka traje 30 minuta. Zvjezdanu glumačku postavu predvode Kristen Bell u ulozi Joanne, a Nou igra Adam Brody. Joanninu sestru glumi Justine Lupe, koju mnogi pamte po ulozi Wille Ferreyre iz serije Nasljeđe, a Noinog brata tumači Timothy Simons.

Oprez! Tekst sadrži spoilere

Radnja i likovi nadahnuti su stvarnom ljubavnom pričom kreatorice i producentice Erin Foster. Menadžer joj je, tijekom njezinog procesa prelaska na judaizam, predložio da napiše seriju o svojem iskustvu, što se naposljetku na neki način i dogodilo. 

O čemu je riječ?

Radnja serija prati romansu između Joanne, koja previše priča o svojem ljubavnom životu u podcastu koji vodi sa svojom sestrom, i Noe, progresivnog rabina koji je upravo izašao iz duge veze. Kako radnja napreduje, tako njihova veza postaje sve jača, a par pokušava uskladiti svoju kemiju i nekompatibilne stilove života te se obraniti od skeptičnih članova obitelji. 

 

Postoje sličnosti između serije te braka Erin Foster i njezinog supruga Simona Tikhmana. Iako Foster seriju opisuje kao "ljubavno pismo svojem braku", postoje i razlike između serije i stvarnog života. Naime, njezin suprug nije rabin, a u stvarnosti su se suočili s manje prepreka nego Joanne i Noah. 

Koje su najveće sličnosti, a koje razlike serije i života autorice?

Foster ima podcast sa svojom sestrom u stvarnom životu

U seriji, Joanne govori o svojem ljubavnom životu u vlastitom podcastu sa sestrom dok prepričava svoje neuspješne spojeve. Foster u stvarnom životu vodi podcast sa sestrom Sarom Foster, pod nazivom The World's First Podcast. Neke stvari iz njihovog podcasta pretočene su u seriju, primjerice kada Joanne i sestra Morgan nabrajaju stvari koje bi ih odmah odbile od potencijalnog partnera. 

Sara i Erin Foster

Noah se temelji na Fosterinom mužu

Govoreći u svojem podcastu iz stvarnog života, Foster je objasnila da je Nou u potpunosti temeljila na svojem suprugu jer je željela stvoriti lik koji je "emocionalno dostupan, viteški, staromodan, ali i jako zabavan i samouvjeren." 

Noina obiteljska pozadina temeljena je na Tikhmanovu životu

Tikhman je sin židovskih ruskih imigranata. "Nismo došli iz sličnog okruženja", rekla je Foster u podcastu. "On je iz mnogo tradicionalnijeg mjesta. Ja sam iz nekonvencionalnog. Kad smo prohodali, pitali smo se kako će ovo funkcionirati", dodala je.

Međutim par se u stvarnom životu nije suočio s protivljenjem obitelji kao Joanne i Noah u seriji.

Pravo upoznavanje nije se dogodilo na zabavi

Erin i Simon nisu se upoznali na zabavi. Noah i Joanne upoznaju se na večernjoj zabavi, dok su se autorica i njezin suprug sreli u teretani u Los Angelesu. 

Foster se preobratila na judaizam prije nego što se udala

Na kraju serije gledatelji vide kako Joanne govori Noi da nije spremna posvetiti se prelasku na judaizam, o čemu se u njegovom slučaju ne može pregovarati jer je posvećen svojoj vjeri. 

Foster je taj dio serije radila dok je bila usred procesa obraćanja na judaizam prije nego što se udala za Simona, dok u finalu serije gledatelji ne saznaju je li Joanne prešla na drugu vjeru. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.