Prva hrvatska sapunica imala je 805 epizoda. Koliko se detalja sjećate?

Foto: Press

25. listopada 2004. emitirana je prva epizoda prve hrvatske sapunice Zabranjene ljubavi. Serija se emitirala sve do 3. studenog 2008. godine. RTL-ova serija je obrada (remake) australske sapunice Sons and Daughters, a producirana je u suradnji s FremantleMedijom. Ukupno je snimljeno 805 epizoda.

Najduža je hrvatska serija ikad snimljena. 4. travnja 2008. godine RTL Televizija prekida prikazivanje sapunice nakon 759. epizode. Međutim, ona se ipak nastavila snimati te je 13. travnja iste godine objavljeno da je uspješno završeno snimanje svih 805 epizoda.

Naslovnu pjesmu otpjevao je Toše Proeski.

Radnja

25 godina ranije Viktorija Novak i Josip Lončar spavali su zajedno. Devet mjeseci kasnije Viktorija rađa blizance te se ona i Josip razdvajaju. Josip s malenim sinom kojeg naziva Danijel odlazi Nadi, koja drži kafić Nana u blizini Novakovih.

Nada mu pomaže pri odgoju i tako počinje veliko prijateljstvo Lončarevih i Nade Horvat. Josip, Nada i Danijel žive skupa nekoliko godina sve dok se Josip ne ozlijedi na gradilištu. Njeguje ga sestra Biserka Fijan, koja uskoro postaje gospođa Lončar te prihvaća malenoga Danijela kao svojega sina. Uskoro dolazi još dvoje djece: Iva i dvije godine mlađi Matija.

Stjepan Novak bio je sretan sa suprugom Karolinom, sinovima Bornom i Tomislavom sve do dana kada se dogodila tragična nesreća u kojoj su poginuli Karolina i Tomislav, a Borna se izvukao.

Stjepan utjehu pronalazi u Viktoriji, koja je bila Bornina dadilja. Prihvaća malenu Petru kao svoju kćer i oženi Viktoriju. Viktorija osniva V-style, kozmetičku tvrtku i postaje bogatašica. S vremenom sve zlobnija i zlobnija...

Stjepan potječe iz plemićke obitelji. Ključna priča serije kreće kada se Petra Novak, mlada studentica umjetnosti, vraća iz Londona. Danijel se također vraća iz Italije, gdje je bio u potrazi za boljim životom. Njih dvoje se susreću na željeznici... Bila je to ljubav na prvi pogled. Incestuozna ljubav, samo što oni to nisu znali.

Glavne uloge

Glavne uloge u seriji igrali su Anita Berisha (Petra Lončar), Zoran Pribičević (Danijel Lončar), Mario Valentić (Borna Novak), Antonija Šola (Tina Bauer-Fijan), Petra Kurtela (Lana Kos), Filip Riđički (Matija Lončar), Vanja Matujec (Biserka Lončar), Marija Kobić (Iva Lončar), Sanja Vejnović (Viktorija Novak), Dražen Mikulić (Josip Lončar), Stjepan Novak (Velimir Čokljat)...

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.