Obitelj Matthewa Perryja oglasila se godinu dana nakon njegove smrti

Foto: EPA

Godinu dana nakon njegove smrti oglasila se obitelj Matthewa Perryja. Perryjev očuh, novinar Keith Morrison, i sestra Caitlin dali su intervju za kanadski HELLO! te otkrili planove za Zakladu Matthew Perry u Kanadi. Prema službenoj web stranici organizacije, zaklada je stvorena da bi pružila "sveobuhvatnu podršku pojedincima koji žive s poremećajima ovisnosti nakon liječenja".

"Posao koji sada radim vrlo je sebičan jer mi se čini kao da sjedim pokraj Matthewa i radim s njim svaki dan na nečemu što mu je bilo važno", rekla je 43-godišnja Caitlin, koja obnaša dužnost izvršne direktorice zaklade. "Blagoslovljena sam time da ga kroz ovu zakladu uvijek mogu imati blizu sebe", dodala je.

"Volio bi da ga pamte ovako"

"On bi volio da ga se pamti po tome što je pomogao ljudima koji se bore s ovisnošću", dodao je glumčev očuh. Njegova smrt im je, kažu, bila nevjerojatan šok.

"Kada je Matthew iznenada umro, to je bilo nevjerojatno šokantno... Svatko tko je izgubio dijete, reći će vam da je, čak i ako ste na neki način spremni na tu mogućnost, potresno", rekao je Morrison. "Ono što smo odlučili izvući iz toga je da napravimo nešto korisno", dodao je.

Liječnik priznao da je dilao ketamin

Perry je umro u dobi od 54 godine u listopadu prošle godine od akutnog učinka ketamina i drugih čimbenika zbog kojih je izgubio svijest i utopio se u jacuzziju, po obdukciji iz prosinca. Glumac je javno priznao desetljeća zlouporabe raznih supstanci, uključujući godine u kojima je glumio Chandlera Binga u hit televizijskom sitcomu iz 1990-ih Prijatelji.

Podsjećamo, jedan od dvojice kalifornijskih liječnika koji su među petero optuženih za njegovu smrt od predoziranja priznao je u srijedu krivnju za ilegalnu distribuciju ketamina. Mark Chavez izjasnio se o krivnji na Okružnom sudu SAD-a u Los Angelesu. Pri izricanju presude mogao bi dobiti i do 10 godina zatvora.

Još jedan liječnik optužen u ovom slučaju, Salvador Plasencia, izjasnio se da nije kriv, kao i suoptužena Jasveen Sangha, poznata kao "kraljica ketamina". Perryjev osobni asistent Kenneth Iwamasa, koji je priznao da je ubrizgao lijek Perryju, i navodni posrednik koji je rekao da je nabavio ketamin od Sanghe, već su se izjasnili krivima za optužbe s kojima su suočeni.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.