Mladić koji je javno progovorio o Kasumoviću nije žrtva iz presude. Ima ih više?

Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Vijest da je poznati glumac Moamer Kasumović osuđen zbog kaznenog djela bluda nad maloljetnom osobom šokirala je javnost, a kaznu je zatim otkupio. Sada je Radiosarajevo.ba došao do informacija da je Kasumović imao više žrtava.

Žrtva iz presude dala anonimnu izjavu

Naime, odmah nakon što je izašla vijest o tome da je mladić u Narodnom kazalištu u Sarajevu javno istupio nakon predstave i poručio da je bio žrtva pedofilije i da je Kasumović počinitelj, mnogi su mislili da je konkretno zbog tog slučaja glumac osuđen, međutim, radi se o drugoj žrtvi.

Sarajevski medij piše da je mladić zbog kojeg je osuđen odučio dati nekoliko anonimnih izjava. Žrtva zbog koje je osuđen potvrdila im je da nije bio u Narodnom kazalištu i da je dečku koji je progovorio nakon predstave "čestitao na hrabrosti i dodao da se nada da će se zakon promijeniti i da se neće za ovakva djela moći novcem otkupiti kazna".

Mediji su zatim kontaktirali MUP Kantona Sarajevo i Tužiteljstvo te doznali da protiv Moamera Kasumovića postoji samo jedna prijava na osnovu koje je i osuđen. "Provjerila sam sve spise, postoji samo jedna presuda", kazala je Azra Bavčić, glasnogovornica Tužiteljstva Kantona Sarajevo.

Mladić iz publike progovorio na predstavi

Podsjetimo, nakon predstave Tiho, tiše u Narodnom kazalištu Sarajevo 16. rujna upriličen je razgovor o predstavi o vršnjačkom nasilju. Tom se prilikom oglasio jedan mladić iz publike. "Molim vas, želim nešto reći", izjavio je.

Iz njegovih rečenica se dalo zaključiti da je bio žrtva pedofilije kad je imao 14 godina, a da je počinitelj poznati glumac. Iz publike su ga pitali o kome se točno radi, a mladić je odgovorio - o Moameru Kasumoviću. Dodao je da je cijeli slučaj dobio sudski epilog i da za to postoji sudska presuda.

Djelo se dogodilo 2021. godine. Otad se glumca navodno rijetko može sresti u gradu u kojem je živio od svoje 15. godine, završio Akademiju scenskih umjetnosti i kasnije radio.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.