Moamer Kasumović se oglasio prvi put nakon osude za pedofiliju

Foto: Damir Spehar/PIXSELL

GLUMAC Moamer Kasumović, koji je u Sarajevu osuđen zbog bludničenja nad maloljetnikom, oglasio se na Facebooku prvi put nakon presude. Glumac je na svom Facebook profilu podijelio članak koji govori da je njegova presuda bila nezakonita i da je kao takva morala biti ukinuta.

Članak koji je podijelio je objavljen na crnogorskom portalu Pobjeda.me te je riječ o autorskom tekstu Kasumovićevog pravnog zastupnika Mihaila Volkova. U ovom tekstu Volkov optužuje Općinski sud BiH da je prekršio niz pravila pa tvrdi da to "onda logično nameće i pitanje je li sam Kasumović zakonito osuđen i je li uopće kriv".

Inače, Kasumović će se naći u crnogorskom Registru počinitelja kaznenih djela protiv spolne slobode. Iz Ministarstva pravde Crne Gore poručili su da je uredbom o načinu vođenja kaznene evidencije propisano da se u nju uključe i osobe koje su strani sudovi osudili za kaznena djela.

Registar počinitelja kaznenih djela protiv spolne slobode u Crnoj Gori uspostavljen je u kolovozu ove godine. Kako je Ministarstvo pravde tada objavilo, u njega se stavljaju osobe osuđene za kaznena djela protiv spolne slobode učinjena na štetu maloljetnika. 

Osuđen zbog bludničenja nad maloljetnikom, kaznu je otkupio

Kasumović je osuđen zbog bludničenja nad 15-godišnjakom, a pravomoćna presuda mu je izrečena 22. svibnja 2023. godine. Optužnicu protiv njega Tužilaštvo Kantona Sarajevo podiglo je početkom veljače 2021. godine. On je proglašen krivim da je u prosincu 2019. počinio bludne radnje nad maloljetnikom, navedeno je u presudi.

Glumac je zatvorsku kaznu otkupio u studenom prošle godine, točnije platio je 36.000 konvertibilnih maraka, što je oko 18.250 eura, te nije išao u zatvor.

Podsjetimo, za cijelu situaciju se saznalo nakon što je mladić u Narodnom kazalištu u Sarajevu javno istupio nakon predstave i poručio da je bio žrtva pedofilije te da je Kasumović počinitelj. Međutim, on nije žrtva iz presude. Mladić koji ga je prijavio javio se i kazao da se sve dogodilo 2019., kada je imao samo 15 godina.

>> Javila se žrtva Moamera Kasumovića: "Dirao me u autu, moj otac je vozio"

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.