Ovo je natjecateljica za Miss Teksasa. Moglo bi vas iznenaditi koliko ima godina

Foto: Instagram

MARISSA TEIJO (71) prošlog se vikenda natjecala na izboru za Miss Teksasa, a zbog svojih godina ušla je u povijest kao najstarija natjecateljica na tom izboru, piše CNN. Kad je prošetala pozornicom, publika ju je nagradila ovacijama, a osim što je ušla u povijest kao najstarija natjecateljica, Marissa je svojim sudjelovanjem srušila još nekoliko barijera. 

Naime, ona je udana, majka je i ima jedan brak iza sebe, a zbog svega navedenog ne bi se mogla natjecati, odnosno bila bi diskvalificirana. No nakon što su se prošle godine promijenila pravila natjecanja, Marissa je odlučila pomaknuti granice. 

Model, bodybuilderica i baka troje unučadi 

71-godišnja baka troje unučadi odrasla je na farmi pamuka i kukuruza u Lazbuddieju, gradiću u sjeverozapadnom Teksasu, a rad na farmi motivirao ju je za daljnje uspjehe. Posvećena je zdravom načinu života te trči, trenira u teretani, a s 40 godina počela se natjecati u bodybuildingu. 

"Imam dvanaest trofeja", pohvalila se Marissa, koja je radila kao učiteljica na zamjeni, a nakon što je otišla u mirovinu angažirala ju je agencija za modele. Njezin agent nagovarao ju je da se prijavi na lokalna natjecanja, no ona je isprva odbila. 

"Nisam mislila da je to nešto što ću moći učiniti", objasnila je, dodajući da se predomislila kad joj je agent rekao koliko može inspirirati druge svojim zdravim načinom života.  

Intenzivne pripreme za natjecanje 

Da bi se pripremila za natjecanja na izborima ljepote, angažirala je trenera i počela intenzivnije dizati utege te otkrila da je zbog toga u boljoj formi nego kad je bila mlađa. Priznala je i kako joj je samopouzdanje bilo poljuljano tijekom probe na izboru za Miss Teksasa, jer se bojala da će pasti na pozornici, no jedna natjecateljica pomogla joj je dok je silazila niz stepenice. 

"Sve su djevojke bile tako drage prema meni, davale su mi komplimente, rekle da sam prekrasna i pitale me kako sam postigla takve trbušnjake. Bilo je jako lijepo. Nisam bila otmjena i uglađena kao druge djevojke, ali uspjela sam", ispričala je. 

Znala je da neće pobijediti 

Marissa nije pobijedila na natjecanju – titulu je ipak uzela natjecateljica Annette Addo-Yobo. No, Marissa je rekla kako je znala da neće pobijediti, ali i dodala da joj to nije bio ni cilj. Objasnila je kako je htjela potaknuti žene da budu aktivne, posebno dizanjem utega i zdravom prehranom. 

"To je nešto što će vas zadržati mladima, ne radiš to samo zbog taštine. Ne radiš to zbog ljepote. Bitno je biti zdrav, jak i moći raditi stvari kako stariš", zaključila je. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.