Sjećate se Richarda Mosera iz Inspektora Rexa? Evo kako danas izgleda

Foto: Profimedia/IMAGO

Austrijski glumac Tobias Moretti za dva dana puni 65 godina. Javnosti je najpoznatiji iz kultne kriminalističke serije Inspektor Rex, u kojoj je četiri godine glumio detektiva Richarda Mosera.

Kao prvi vlasnik slavnog njemačkog ovčara Moretti je osvojio najviše simpatija publike. Seriju je napustio jer je htio raditi na novim angažmanima, ali nijedna od njegovih kasnijih uloga nije uspjela nadmašiti onu detektiva Mosera. Za ulogu u popularnoj seriji dobio je i nekoliko nagrada struke u Njemačkoj i Austriji.

Nakon Inspektora Rexa snimio je TV serije i filmove, a glumio je i u telenovelama.

Seriju obožavali djeca i odrasli

Svi sljedeći glumci su probali zamijeniti njegov glavni lik inspektora, ali nisu mogli osvojiti toliku popularnost. Serija Inspektor Rex prvi put je emitirana prije 30 godina. Prikazivana je od 1994. do 2004., a nove sezone su se počele snimati 2008. Nakon još 8 sezona serija je završila 2015. godine.

Seriju su obožavali i djeca i odrasli zbog glavnog junaka - njemačkog ovčara Rexa koji pomaže uhvatiti zločince. Njegovi vlasnici tijekom godina su se mijenjali, ali on je ostao kroz sve sezone. Barem se tako činilo gledateljima jer, prema informacijama sa snimanja, Rexa su glumila tri njemačka ovčara.

Moretti je završio studij kompozicije na Sveučilištu za glazbu i scenske umjetnosti u Beču, a satove glume imao je u školi Otto Falckenberg u Münchenu. Od 1997. godine je u braku sa sviračicom oboe Julijom te imaju troje djece. Sa suprugom vodi i obiteljsko gospodarstvo u Innsbrucku, na kojem uzgajaju stoku za meso i rade organske proizvode.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.