Španjolci su uvjereni da se Gavi zatreskao u princezu Leonor na proslavi nakon Eura

Foto: EPA

Nakon povratka španjolske reprezentacije u domovinu, kraljica Letizia, kralj Felipe, infanta Sofia i princeza Leonor pozvali su prvake Europe na proslavu. Dočekali su ih u dresovima, rukovali se s njima, čestitali im i sve ostalo, kako to već ide po kraljevskom protokolu, no i kralj i kraljica pali su u drugi plan zbog princeze i jednog nogometaša.

Naime, španjolski tabloidi već godinama nagađaju da je princeza Leonor, buduća kraljica Španjolske, zaljubljena u reprezentativca Pabla Martína Páeza Gavira, poznatijeg kao Gavi. Te priče traju već toliko dugo da se pričalo i da je Gavi odbio princezu, da su prekinuli, ali i da su još uvijek zajedno. Na prijemu reprezentativaca Leonor i Gavi su se rukovali, a zatim i stajali blizu jedno drugog, a ekipa na društvenim mrežama odmah se bacila na smišljanje idealnih scenarija.

@leonrr_ setidaknya udah liat mereka salaman #gavi #princessleonor #leonor #euro2024 #spain #royalfamily🇪🇸👑🇪🇸 #edits #fyp #fypシ #trending #tik_tok ♬ BEAUTY AND A BEAT X BODY ROCK - 𝙞𝙣𝙬𝙖𝙧22.🎵

"Gavi ne može prestati gledati u Leonor", "Zatreskao se", "Gavi gleda što je izgubio", pišu tisuće ljudi na TikToku.

@hermosaleofia content only 🤙🏻#fypシ゚viral #sofia #hermosaleofia #princessleonor ♬ original sound - ᵀʰᵉᵃϟ

Kako je sve počelo?

19-godišnji Gavi je dospio u središte pozornosti nakon svojih impresivnih nastupa za Španjolsku na Svjetskom prvenstvu 2022. u Kataru. Gaviju je na tome jednom prilikom pred kamerama čestitao i sam kralj Španjolske te ga zamolio da mu se potpiše na dres. No, brzo se uočilo da je dres koji je kralj donio Gaviju mnogo manji nego tipični muški dres. 

@jotaerrefutebol

A rainha aprovou o casamento da princesa Leonor e Gavi!!

♬ Hier Encore Sad Vibes Trap - Novia Nisa

S obzirom na to da se znalo i da je princeza Leonor vatrena navijačica Barcelone, za koju igra Gavi, nije dugo trebalo da krenu priče. 18-godišnja Leonor o tome se nikad nije oglasila, no španjolski tabloidi koriste svaku priliku da podsjete na njenu navodnu zaljubljenost u nogometaša.

@beautifulworldleonor gavi who can't stop looking at princess leonor🤣🤭#princessleonor #gavi ♬ son original - princessleonor💗

"Kralj Gavi", "Njegovo Veličanstvo Gavi - tako ćemo ga uskoro zvati", šale se Španjolci na društvenim mrežama nakon što su najnoviji isječci preplavili TikTok. "Ako i nisu bili u vezi, Gavi se nakon ovog sigurno zatreskao", zaključili su.

@chizzyfooty Why Spain king invited Gavi to euro 2024 final!??😯 (Gavi is also in love with Princess?)#gavi #spain #football ♬ original sound - Chizzy

Inače, Leonor nije bila s ocem u finalu Eura, pratila ga je njena mlađa sestra Sofia

Završila i vojnu obuku

Leonor de Todos los Santos de Borbón y Ortiz rođena je u Madridu, 31. listopada 2005. Nasljednica je prijestolja od trenutka kada je njezin otac Felipe VI. postao kralj Španjolske 2014. godine. Mnogi je nazivaju najljepšom princezom na svijetu. 

Princeza je održala svoj prvi javni govor 2018. godine, kada je imala samo 13 godina, i to na obilježavanju 40. godišnjice španjolskog Ustava. 2019. održala je govor na dodjeli nagrada Zaklade princeze od Girone u Barceloni, i to čak na četiri jezika - španjolskom, katalonskom, engleskom i arapskom.

Leonor je pohađala školu Santa María de los Rosalesu u Madridu. Upisala je i privatni studij međunarodnih odnosa u Walesu. Kao i njezin otac, upisala je trogodišnju obuku u Općoj vojnoj akademiji u Zaragozi. Naime, kao buduća vrhovna zapovjednica oružanih snaga, princeza u skladu s tradicijom mora završiti ovu obuku. Nakon toga će morati upisati obuku i u pomorskoj školi.

Prošle je godine navršila 18 godina te je morala položiti prisegu na vjernost Ustavu. Zakletva je formalna potvrda činjenice da će postati prva španjolska kraljica u više od 100 godina. Posljednja je bila Isabela II. koja je vladala od 1830. do 1904. godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.