Za sve ljubitelje horora: Ovo je 25 najstrašnijih filmova na Netflixu

Screenshot: YouTube

SPAVATE li dobro? Ako nesmetano spavate 8 sati i nemate nikakvih problema utonuti u san čim legnete, najbolji način kako sabotirati svoj odmor i miran san je pogledati neki od najstrašnijih horora s popularne stranice, piše Cosmopolitan. Ovo je 25 najstrašnijih horor filmova koje možete naći na Netflixu, pa sami izaberite što ćete pogledati.

Insidious (Podmuklo)

Ako mrzite filmove o ukletim kućama, jer smatrate da bi obitelj, jednostavno, trebala što prije pobjeći odatle, vjerojatno će vam se svidjeti ovaj film. Da, oni se useljavaju u novu kuću i čudne stvari se počinju događati, ali se pokaže da je njihov sin opsjednut.

Poltergeist

Kada smo već kod obitelji čiji je život uništen zbog njihove čudne djece, Poltergeist je prvi film koji je obradio ovu temu. Također, za sam film se šuškalo da je uklet. Mnoge užasne stvari dogodile su se glumcima i ekipi sa snimanja, uključujući ubojstva, iznenadne smrti i prave egzorcizme.

Bird Box

Ovaj film definitivno bi se mogao računati kao kardio trening. Toliko je uzbudljiv i napet da će vam otkucaji srca barem jednom ući u sprint. Bird Box je vjerojatno najstresniji film na Netflixu trenutno.

The Silence

Netflix je zaista izvršio napad na svih pet osjetila u 2019. godini. Ovaj apokaliptični film govori o bićima koja napadaju i ubijaju sve što stvara buku. Najvjerojatnije ćete šaptati danima nakon što ga pogledate.

The Ritual

The Ritual je zastrašujući film o grupi prijatelja koji imaju najstrašnije putovanje švedskim divljinama. Prestravit će vas, a također će vam dati savršen izgovor odbiti svaki izlet na koji vas pozovu, do kraja vašeg života.

Death Note (Bilježnica smrti)

Taman kada ste pomislili da se ne bojite neživih stvari i predmeta, Netflix vas pogađa hororom o "natprirodnoj bilježnici". Sada ste, možda, sretni zbog toga što ste ovih dana bez bilježnica i papira u kući, zar ne?

47 Meters Down

Ako imate strah od morskih pasa, sad će postati još veći. Također, Mandy Moore glumi u filmu, što je uvijek zabavno.

The Invitation

Čovjek prihvaća poziv na raskošnu večeru koju organizira njegova bivša žena. I, vjerovali ili ne, od tog trenutka sve kreće nizbrdo. Netflix ovaj film opisuje kao "strašan, nasilan i pun sumnje", a uz to su mu i kritike dobre. Dakle, ostavite svoja svjetla uključena.

Cargo

Ovaj australski horor govori o slatkom, malom tati koji mora spasiti svoju predivnu bebu od zombija ubojica. Zaista mrzite to vidjeti. (Ali voljet ćete ovaj film, ako to uopće ima nekog smisla).

Carrie

Ovo je nešto kao majka svih horor filmova. Kultni film temelji se na knjizi Stephena Kinga (što je samo po sebi dovoljno da ga pogledate), a ujedno je i prvi film slavnog Johna Travolte.

Secret Obsession

Kada se Jennifer probudi s amnezijom nakon traumatičnog napada, njen brižni muž vodi računa o njoj. Ipak, ona će uskoro shvatiti da je opasnost daleko od kraja. Ovaj film dobio je loše kritike, tako da možda nije sjajan, ali je strašan, a nekada je samo to važno.

Velvet Buzzsaw

Ovaj film prikazuje Jakea Gyllenhaala kao kritičara koji postaje fasciniran radom mrtvog čovjeka. A kada djela spomenutog umjetnika počnu ubijati ljude... pa, htjet ćete pobjeći od tog silnog prskanja krvi.

The Sixth Sense ( Šesto čulo)

Preslatki dječak Haley Joel Osment, uz Brucea Willisa, glumi osmogodišnjaka koji vidi duhove. Film se završava nevjerojatnim obratom koji vjerojatno znate, jer je film prikazan 1999. godine. U svakom slučaju biste ga trebali pogledati.

The Conjuring

Prizivanje je prva serija super uspješne franšize utemeljene na životima istražitelja paranormalnih pojava Eda i Lorraine Warren. Kako priča kaže: nedužna obitelj se useljava u napuštenu, seosku kuću i počinju je progoniti zli duhovi. Warrenovi rade na okončavanju proganjanja i usput otkrivaju još mnoge bizarne detalje. Uživajte!

The Witch (Vještica)

Ako vas je istinita priča filma Prizivanje natjerala napustiti ili nikada ne posjetiti Novu Englesku, ovaj film o usamljenoj, religioznoj obitelji koja se suočava sa zlim silama na svojoj izoliranoj farmi, samo će potvrditi tu vašu odluku.

The Village ( Zaselak)

Ovaj film M. Night Shyamalana govori o selu čiji stanovnici imaju ozbiljne probleme. Oni odbijaju izlaziti tvrdeći da u šumama postoje čudovišta koja ih okružuju. Upozorenje: pokušajte izbrisati iz sjećanja Judy Greer kako šapće "Ne dopustite im ući" i sve će biti u redu.

The Babysitter

Ovaj film predstavlja mješavinu trilera, komedije i satire i govori o dadilji i njenim tajnim, sotonističkim ritualima. Ipak, ti rituali prestaju biti tajni kada Cole, dječak kojeg ona čuva, ostane budan nakon što prođe njegovo vrijeme za spavanje. Ona je vjerojatno najgora dadilja ikad, ali film drži pažnju.

Coraline (Koralina i tajna ogledala)

U ovom animiranom filmu mračne fantastike iz 2009. godine (za koji su glasove posudile Dakota Fanning i Teri Hatcher, a napisao ga je i režirao tvorac filma Predbožićna noćna mora Henry Selick na temelju romana Neila Gaimana), djevojčica otkriva paralelni svijet koji izgleda isto kao njen… ali bolji. Ona je primorana birati između ta dva svijeta kada je njen novi svijet pokuša natjerati da ostane u njemu.

Little Evil

Adam Scott postaje očuh Antikristu u ovom urnebesno mračnom filmu. Pogledajte ovaj film i nećete se pokajati.

Scream 4 (Vrisak 4)

Vaši omiljeni glumci iz Vriska: Neve Campbell, Courteney Cox i David Arquette vraćaju se četvrti (i posljednji?) put na male ekrane u ovoj popularnoj, zastrašujućoj filmskoj franšizi. Uz to, ovo je jedini dio franšize koji je dostupan na Netflixu, tako da iskoristite to.

Final Destination (Put bez povratka)

Ovaj film mogao bi biti idealan za sve one koji vole seriju Russian Doll. Kada grupa tinejdžera počne izbjegavati vlastitu smrt nakon vizije o predstojećoj propasti, smrt počinje dolaziti po njih. Jesu li ovakvi filmovi hitovi u kinima? Ne. Jesu li puni divljih smrti i zastrašivanja? Apsolutno.

Satanic

Četiri prijateljice kreću na popularni glazbeni festival kada donesu užasnu odluku zaustavljati se na mjestima na kojima su se dogodili okultni zločini. One će napraviti još jednu katastrofalnu grešku kada odluče pokupiti misterioznu djevojku koja će im prilično uništiti čitavo putovanje.

The Vault

James Franco glumi u horor verziji tipičnog filma o pljački. Dvije sestre kojima je novac očajnički potreban, pljačkaju banku… ali tu dolazi do obrata. Kada ih Ed, zaposlenik u banci, odvede do tajnog trezora, zastrašujuće stvari se počinju događati.

Tusk (Kljova)

Kljova je veoma čudan film, a o tome dovoljno govori opis na stranici IMDb: "Drzak i arogantan voditelj podcasta dobiva više nego što je zaslužio kada otputuje u Kanadu intervjuirati misterioznog usamljenika koji ima prilično uznemiravajuću sklonost prema morževima."

All the Boys Love Mandy Lane (Svi dečki vole Mandy Lane)

Svi dečki vole Mandy Lane je film u kojem Amber Heard glumi nedodirljivu srednjoškolku, koja napokon pristaje ići na zabavu na jednom seoskom ranču (uvijek loša lokacija). Ali zašto klinci na ovoj zabavi počinju umirati? Pogledajte i saznajte.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.