Britanka se pohvalila odmorom na hit balkanskoj destinaciji: Potrošila sam 120 eura

Screenshot: Instagram

CHELSEA DICKENSON 34-godišnja je stručnjakinja za putovanja iz Londona, a na Instagramu je objavila snimke sa svoje nove avanture o kojoj se raspisao i britanski Daily Mail. Naime, Britanka je postavila izazov da provede odmor u inozemstvu ispod 100 funti (118 eura), što je trebalo pokriti dolazak u zračnu luku i od nje te hranu, piće, aktivnosti i smještaj. 

Albanija – hit destinacija za turiste 

"Tražila sam odredište na kojem bi to moglo funkcionirati. Nakon što sam uočila letove za Tiranu za 11 eura u jednom smjeru, znala sam da bismo, ako uspijem pronaći negdje pristupačno mjesto za boravak, mogli imati pobjednika. Albanija se počela pojavljivati u medijima i na društvenim mrežama u posljednjih nekoliko godina, rezervirala sam očekujući povoljan grad, ali nisam znala puno više od toga", otkrila je. 

Prvi dan 

Nakon slijetanja i vožnje autobusom do grada, Chelsea se prijavila u hostel na dvije noći, što ju je koštalo 15 eura po noći. Večera ju je došla oko 6 eura, a objasnila je kako joj se svidjela albanska hrana. 

"Albanska hrana ima mediteranski dojam, ali je i topla s mnogo mesnih jela u ponudi. Nije daleko od lokalne hrane koju možete pronaći u okolici – poput sjeverne Grčke i Krfa", rekla je te dodala kako je doručak kupila u supermarketu kako bi smanjila troškove, ali i da je u baru naručila dupli gin i tonik za 3.5 eura. 

"Kao u svim većim gradovima, postoji raspon cijena kada su u pitanju troškovi, ali lako možete pronaći vino ili pivo za oko 2.36 eura. Čak i u modernijim restoranima, cijene su stvarno pristupačne", objasnila je. 

Drugi dan 

Nakon doručka krenula je u obilazak grada, a za ručak je uzela dva bureka iz lokalne pekare, koja je platila 50 centi. Prošetala je javnim parkom u Tirani, a priznala je da ju je impresionirala činjenica koliko grad ima zelenila. 

Večera u restoranu koštala ju je 8.6 eura, no slučajno je naručila veliku porciju, pa je mogla proći i i jeftinije. U jednom od najboljih barova u gradu potrošila je 8 eura na suhi martini. 

"Bio je to veliki dio budžeta, ali budući da je bila posljednja noć, ostalo mi je malo više nego što sam očekivala", objasnila je.  

Treći dan 

Chelsea je završila svoju avanturu u Albaniji, a kući se vratila letom koji ju je koštao 11 eura te se odvezla s aerodroma autobusom. Zaključila je kako bi ponovila svoje putovanje u Tiranu, no i priznala da ima nekoliko zamjerki. 

"Bilo je to stvarno divno putovanje i moja jedina zapažanja za moguće poboljšanje su da autobusi do zračne luke - koji bi trebali voziti svakih sat vremena - ponekad nisu baš točni. Također, zračna luka Tirana ne prihvaća nikakav oblik digitalne karte za ukrcaj", objasnila je. 

Podcijenjen grad 

"Lokalno stanovništvo je vrlo ljubazno i na većini mjesta na kojima sam bila engleski je bio više nego dovoljan. Mogla sam imati stvarno zabavno putovanje bez proračuna. Srećom, Tirana je grad kojim se može hodati, pa nisam morala potrošiti više na prijevoz ili na taksi. Bila sam šokirana koliko je to sjajno, s obzirom na to da je još uvijek prilično podcijenjen grad", zaključuje Chelsea koju je cijelo putovanje koštalo 117 eura. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.