Savjetnica za odnose: Ako muškarac radi pet stvari, iskreno vas voli

Foto: Shutterstock

Početak nove veze može biti izazovan, osobito kada pokušavamo odgonetnuti kako se druga osoba osjeća prema nama, tvrdi savjetnica za veze, Janet Ong Zimmerman.

"Često je teško procijeniti voli li vas netko dovoljno da bi želio ostati s vama zauvijek. No, prava ljubav uvijek pronađe način da se izrazi. Ako se osjećate sigurno u vezi, prepoznat ćete to. Kako znati da vas partner zaista voli? Svi se zaljubljujemo, ali trik je u tome kako to prepoznati", rekla je za YourTango.

Dakle, dodaje da su ovo nepobitni znakovi da muškarac iskreno voli svoju partnericu.

1. Ponaša se prema vama s poštovanjem, čak i kad ste razdvojeni

"Muškarac koji vas voli bit će pažljiv prema vašim osjećajima, potrebama i željama. Uvažava ih jednako kao i vlastite, što je dokazano jednom studijom o modelu dvosmjernog poštovanja u romantičnim vezama. Iako je veza nova, to ga ne sprječava da vam posveti pažnju koju zaslužujete. Odgovaranje na poruke i pozive, ostavljanje glasovnih poruka te slanje malih znakova pažnje pokazuje da vas stavlja na prvo mjesto", objašnjava savjetnica.

2. Velikodušan je s vremenom

Zimmerman tvrdi da se muškarci koji iskreno vole svoje partnerice uvijek trude kvalitetno provoditi s njima vrijeme kad god je to moguće. "Jedno istraživanje pokazuje da muškarac u zdravoj vezi provodi vrijeme s partnericom kad god mu to raspored dopušta te zajedno provode važne praznike", objasnila je.

3. Stavlja vas na prvo mjesto

Zimmerman objašnjava: "Ako vas muškarac iskreno voli, uvijek misli na vas i održava kontakt između susreta. Uključuje vas u donošenje odluka i brine se da radite stvari koje vi želite. Kada razgovara, koristi 'mi' umjesto 'ja', pokazujući da vas smatra dijelom svojih planova. Čak i kada nije prisutan fizički, i dalje zna sve što se događa u vašem životu."

4. Brine za vas

Muškarac koji voli svoju partnericu iskreno se raduje njenim uspjesima, ali pokazuje i suosjećanje kada prolazi kroz teške trenutke. "Kada imate težak dan, osjećate se ugodno podijeliti to s njim, bilo preko video poziva ili poruka", navodi savjetnica.

5. Želi da njegovi prijatelji znaju za vas

"Njegovi prijatelji znaju sve o vama, čak i prije nego što vas upoznaju. Kada se konačno sretnete, često kažu nešto poput: 'Čuli smo toliko o tebi.' Dakle, ne biste trebali previše analizirati stvari - ako muškarac pokazuje da mu nedostajete i njegovi postupci to potvrđuju, možete biti sigurni u njegove osjećaje. Zaključno, najveći znak da vas muškarac voli jest njegova prisutnost i angažiranost u vezi", zaključila je Zimmerman.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.