Sedam važnih razloga zašto bi svako dijete trebalo odrastati uz brata ili sestru

Foto: Unsplash

BRAĆA i sestre imaju posebno važnu ulogu u životima. Djeca uz njih odrastaju, prolaze gotovo sve što i oni i u mnogim slučajevima razvijaju povezanost kakvu ne ostvaruju s ni jednom drugom osobom na svijetu. Braća i sestre stvaraju cjeloživotnu vezu koja utječe na osobnost, društvene vještine i način na koji se dijete snalazi u svijetu. Evo zašto je dobro i korisno za razvoj djece da u svom životu imaju brata ili sestru. 

Učenje dijeljenja i empatije: Kada djeca imaju braću ili sestre, ona moraju naučiti vrijednost i važnost dijeljena od rane dobi. Bilo da se radi o igračkama, pažnji ili prostoru, djeca s braćom i sestrama brzo shvate važnost kompromisa, izgradnje empatije i suosjećanja.

Uvijek imaju nekoga s kime se mogu družiti: Brat ili sestra nudi ugrađeno društvo, osiguravajući da se djeca rijetko osjećaju usamljeno. Bilo da igraju igrice, pišu domaću zadaću ili jednostavno razgovaraju, braća i sestre stalni su izvor povezanosti i prijateljstva, piše The Times of India.

Razvijaju vještine rješavanja sukoba: Neslaganja između braće i sestara su česta, ali pomažu djeci da nauče vještine rješavanja sukoba. Upravljajući razlikama i rješavajući argumente, djeca razvijaju strpljenje, razumijevanje i komunikacijske sposobnosti.

Oni su njihova emocionalna podrška: U teškim vremenima braća i sestre često služe kao stup emocionalne podrške. Braća i sestre jedni drugima mogu pomoći nositi se sa stresom oko školskom uspjeha, ili nekih osobnih borbi. Oni pružaju utjehu, daju savjet i postaju osobe kojima se njihova braća i sestre sa sigurnošću mogu povjeriti.

Poticanje zdrave konkurencije: Braća i sestre često se prijateljski natječu, motivirajući jedno drugo da se istaknu u raznim aspektima života, od akademskih do sportskih. Ovo zdravo rivalstvo može potaknuti osjećaj postignuća i poticaja.

Poboljšanje društvenih vještina: Odrastanje s bratom ili sestrom pomaže djeci da razviju bitne društvene vještine. Uče surađivati, pregovarati i raditi kao dio tima, sve vještine koje se dobro pretvaraju u prijateljstva i buduće odnose, piše The Times of India.

Izgradnja cjeloživotne veze: Braća i sestre dijele vezu koja traje cijeli život. Iskustva, sjećanja i ljubav koju izgrade tijekom djetinjstva često se pretvore u duboke, trajne veze i u odrasloj dobi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.