Četiri tipične jesenske dekoracije koje dizajneri savjetuju da izostavite

Foto: Shutterstock/Pexels/sinsay.com/nextdirect.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

IAKO se može činiti primamljivim dodati brojne nove sezonske dekoracije u vaš dom, zapravo nije potrebno preplaviti prostor s previše dodataka da bi izgledao lijepo i privlačno. Umjesto toga, možete stvoriti ugodan i poseban ugođaj s manje dodataka.

Ako želite jednostavniji i sofisticiraniji pristup jesenskom dekoriranju, dizajneri interijera preporučuju izostavljanje određenih komada dekora koji mogu učiniti da prostor izgleda pretrpano ili kičasto.

Sezonsko posuđe

Prije nego što kupite one slatke zdjelice u obliku bundeve za jesen, dizajnerica interijera Noelle Harvey preporučuje da to preskočite. "Posuđe zauzima puno mjesta i može biti prilično skupo, pa nema smisla svake godine nabavljati novi set", rekla je Harvey za Apartment Therapy. Umjesto toga, fokusirajte se na kvalitetnije komade koje možete koristiti tijekom cijele godine.

Ako želite stvoriti jesenski ugođaj, možete dodati moderne posteljine. Dizajnerica Callie Windle također preporučuje da izbjegavate posteljine s motivima bundeve koje se koriste samo jednom godišnje.

Umjesto toga, bolje je koristiti posteljine koje se slažu s vašim postojećim dekorom, kao i jednobojne tkanine ili uzorke koji su prikladni za cijelu godinu, poput ginghama ili pruga. Ovi klasični komadi mogu poslužiti kao dobar osnovni dekor za sva godišnja doba.

Sinsay, posteljina, 13.99 eura

Plastični ukrasi

Jesensko lišće može biti odličan način da unesete vanjski ugođaj u svoj dom, ali dizajner Christopher Riggleman upozorava da izbjegavate plastične dekoracije. Umjesto toga, preporučuje da koristite prirodne tikve i bundeve. Ove dekoracije nisu samo lijepe, već ih kasnije možete iskoristiti i za pripremu hrane.

Kao jednostavnu alternativu, dizajnerica Stephanie Mahaney savjetuje da koristite svježe cvijeće, poput krizantema i nevena, koje su savršene za jesen.

Ove vrste cvijeća unose prirodnu ljepotu i toplinu u prostor s njihovim jesenskim nijansama. Osim toga, izgleda mnogo elegantnije od plastičnih dekoracija.

Sezonske svijeće

Mirisi bundeve i cimeta mogu biti stvarno privlačni, ali dizajnerica Azali Kassum misli da su previše napadni. Ako su vam ti mirisi omiljeni, slobodno uživajte u njima. Međutim ako tražite nešto drugačije, Kassum preporučuje da se usredotočite na druge mirise koji odražavaju jesen, ali nisu tako intenzivni.

Na tržištu ima mnogo prekrasnih mirisa za jesen, kao što su mirisi s notama jasmina, jantara, mošusa ili drvenastim podtonovima. 

Jastuci

Next, jastuk u žutoj boji, 50 eura

Je li moguće da netko ima previše jastuka? Prema dizajnerici Kristini Phillips, odgovor je da, pogotovo ako su sezonski jastučići više kičasti nego elegantni.

Ona savjetuje da izbjegavate korištenje tematskih jastuka i umjesto toga se usredotočite na kvalitetne tkanine i materijale koji će vašem prostoru dati luksuzniji izgled. Kvalitetni jastuci mogu poboljšati cjelokupni dojam prostora, dok će tematski jastučići možda izgledati pretrpano.

Dizajnerica preporučuje korištenje jastuka izrađenih od baršuna, koji su u bojama šljive (tamno ljubičasta) i oker (žuta ili zlatno smeđa). Preporučuje također da se ti baršunasti jastuci kombiniraju s navlakama od kašmira u kremastoj boji. 

Ova kombinacija može podići izgled vašeg prostora i stvoriti bezvremenski stil. Baršun daje dojam luksuza, dok kremaste boje donose svježinu i toplinu, što sve zajedno stvara ugodnu atmosferu u vašem domu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.