Jedan korak osigurava dugotrajnu i urednu manikuru

Foto: Shutterstock/diptyque.com/cultbeauty.com/amazon.de/makeup.hr/Promo

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

AKO želite da vam manikura izgleda apsolutno savršeno, važno je pobrinuti se za kutikule. 

Uređene kutikule - koža oko ploče nokta - temelj su dugotrajne manikure koja izgleda profesionalno i značajno utječu na ukupni izgled noktiju. S više od 6000 mjesečnih pretraživanja za "proizvode za uklanjanje kutikula" na Googleu, očito je da mnogi traže način kako unaprijediti kućne manikure.

Što su kutikule?

"Kutikula je sloj prozirne kože smješten uz korijen nokta na prstu ili nožnom prstu. Njena primarna funkcija je zaštititi novi nokat od bakterija dok izrasta iz korijena", objašnjava Michelle Class, manikerka slavnih osoba i ambasadorica brenda Sally Hansen za Who What Wear.

"Priprema kutikula ključna je za cjelokupni izgled manikure. Pravilno pripremljene kutikule stvaraju čist, uglađen izgled, omogućujući da se lak ravnomjerno nanese i dulje traje", dodaje Class. "Zanemarene kutikule mogu dovesti do neurednog izgleda i uzrokovati da se lak prijevremeno podigne i počne ljuštiti."

Kako njegovati kutikule?

Postoji nekoliko načina za uklanjanje kutikule, ali neke od njih trebali bi provoditi isključivo profesionalci kako bi se izbjegla oštećenja. Kod kuće možete koristiti omekšivač ili proizvod za uklanjanje kutikula, a zatim ih nježno gurnuti unatrag pomoću odgovarajućeg alata.

Osim toga, može se upotrijebiti krema koja uklanja mrtvu kožu oko ploče nokta, čime se olakšava uklanjanje. Također se može koristiti nježan piling za uklanjanje mrtvih stanica kože.

Class ističe da alate za uklanjanje viška kože kutikula trebaju koristiti samo profesionalci. "Rezanje kutikula može dovesti do posjekotina, infekcija i oštećenja ležišta nokta. Sigurnije je nježno gurnuti kutikule unatrag nakon što ih omekšate."

Prema njezinim riječima, kutikule bi trebalo redovito njegovati i održavati, ali ne nužno često uklanjati. "Dobra praksa je gurnuti kutikule unatrag jednom tjedno nakon tuširanja ili kupanja, kada je koža mekana. Prekomjerno tretiranje ili često uklanjanje kutikula može oštetiti kožu i nokte."

Koji su proizvodi najbolji?

U nastavku možete pronaći neke od najboljih proizvoda za njegu i uklanjanje kutikula kod kuće.

Sally Hansen gel za uklanjanje zanoktice, makeup.hr, 29.5 ml, 10.29 eura
CND Cuticel Eraser, Amazon, 14 ml, cijena na sniženju je 13.51 euro
OPI ProSpa piling krema za kutikule, Amazon, 26 ml, cijena na popustu je 11.66 eura
Blue Cross sredstvo za uklanjanje kutikule, 177 ml, Amazon, 23.89 eura
Diptyque piling za ruke, 350 ml, 60 eura
Pogurivač Tweezerman, Cult Beauty, 18 eura
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.