Tupperware pristao prodati poslovanje vjerovnicima

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

NAKON što je u rujnu ove godine Tupperware Brands zatražio stečajnu zaštitu sada je tvrtka objavila da je pristala prodati svoje poslovanje grupi vjerovnika za 23.5 milijuna dolara u gotovini i otpis duga u vrijednosti od preko 63 milijuna dolara. Time je Tupperware odustao od planirane prodaje svoje imovine putem aukcije.

Tvrtka koja proizvodi posude za pohranu hrane i kuhinjske proizvode objavila je ovaj dogovor ovog utorka na ročištu pred stečajnim sudom u Wilmingtonu u Delawareu, u SAD-u, prenosi Reuters.

Stečajni sudac Brendan Shannon izjavio je da će zakazati posebno sudsko ročište kako bi razmotrio odobrenje prodaje, koja se čini najboljim ishodom s obzirom na "teške i izazovne okolnosti" u kojima se kompanija nalazi.

Dug od 818 milijuna dolara

Podsjetimo, tvrtka sa sjedištem u Orlandu na Floridi prošlog je mjeseca podnijela zahtjev za stečajnu zaštitu s dugom od 818 milijuna dolara i planom da pronađe kupca u roku od 30 dana. Međutim, dio vjerovnika Tupperwarea usprotivio se planovima prodaje, tražeći da preuzmu imovinu kompanije.

Prema novom ugovoru o prodaji, vjerovnici će imati mogućnost kupnje brenda Tupperware i poslovanja na nekoliko ključnih tržišta, izjavio je Tupperwareov odvjetnik Spencer Winters na sudskom ročištu.

Kompanija će postupno zatvarati svoje operacije na tržištima gdje ima velika dugovanja

Tvrtka je također najavila da će se u početku fokusirati na tržišta poput Sjedinjenih Američkih Država, Kanade, Meksika, Brazila, Kine, Koreje, Indije i Malezije, s planovima za širenje na europska i dodatna azijska tržišta.

Kompanija će postupno zatvarati svoje operacije na tržištima gdje ima velika dugovanja, izjavila je glavna izvršna direktorica Laurie Ann Goldman u utorak navečer.

Novi dogovor predstavlja kompromis, omogućujući vjerovnicima da iskoriste otpis duga kao dio otkupne cijene, ali ih također obvezuje da osiguraju dio gotovine koju Tupperware može iskoristiti za otplatu drugih dugova.

Među vjerovnicima koji su sada u poziciji da preuzmu Tupperware nalaze se Alden Global Capital, Stonehill Institutional Partners i trgovački odjel Bank of America.

Tupperwareova popularnost naglo je porasla 50-ih godina

Tupperwareova popularnost naglo je porasla 1950-ih godina, kada su žene poslijeratne generacije organizirale Tupperware zabave u svojim domovima kako bi prodavale posude, tražeći tako osnaživanje i neovisnost.

Međutim kompanija je izjavila da se posljednjih godina previše oslanjala na neovisne prodajne predstavnike, što je rezultiralo padom prodaje, jer su propuštali prilike za prodaju putem interneta ili u maloprodajnim trgovinama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.