Novi Xiaomi 13 Ultra napokon je stigao u Europu. Cijena je visoka

Foto: mi.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

XIAOMI 13 PRO lansiran je u Europi ranije ove godine po visokoj cijeni od 1309 eura (oko 9862.66 kuna). Kompanija je još u travnju potvrdila da će Xiaomi 13 Ultra doći u Europu, a očekivali smo povećanje cijene u odnosu na Pro model. Sada je Xiaomi 13 Ultra i službeno lansiran u Europi i donosi poskupljenje i mnoštvo značajki vezanih uz kameru. 

Kao prvo, Xiaomi 13 Ultra nudi četiri 50MP kamere. Njime dominira glavna IMX989 glavna kamera od 50 MP od jednog inča, s dvostupanjskom varijabilnom blendom koja se može mijenjati između ƒ/1.9 i ƒ/4.0. To znači da možete birati između male ili duboke dubine polja, a istovremeno vam omogućuje da se približite objektima.

Vodeći model fokusiran na kameru

Ostale stražnje kamere telefona uključuju portretnu leću od 50 MP 3.2x, periskopsku kameru od 50 MP 5x i ultraširoku kameru od 50 MP. Dakle, ovo bi trebalo pružiti poboljšani dalekometni zum u odnosu na Pro model, piše Android Auhority.

Xiaomi 13 Ultra također donosi Snapdragon 8 Gen 2 procesor, 6.73-inčni QHD+ 120Hz OLED ekran s 2600 nita vršne svjetline i bateriju od 5000 mAh. Kada baterija padne na nulu, možete iskoristiti 90W žično ili 50W bežično punjenje, pri čemu je za 100% punjenje potrebno 35 minuta.

Telefon je već dostupan za naručivanje u Francuskoj, Njemačkoj, Španjolskoj i Italiji od jučer, 12. lipnja, a bit će dostupan od 21. lipnja. Xiaomijeva španjolska web stranica potvrđuje da će Xiaomi 13 Ultra biti dostupan u zelenoj ili crnoj boji i košta 1499.99 eura (11.301,67 kn). 

U službenoj Xiaomijevoj trgovini u Zagrebu su nam nedavno rekli da ovaj telefon neće dobivati, ali pretpostavljamo da će se moći kupiti online u trgovinama koje imaju Xiaomi telefone ili putem njemačkog Amazona. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.