Kako je Olić poremetio planove Štimcu

Foto: Cropix / T. Dubravec

IVICI OLIĆU vjerovali su svi izbornici, iako je uvjerljivi rekorder po broju izmjena! Nakon brončane ere, samo je Niko Kovač imao takvo povjerenje i konstantu, no dobri duh Ola "nadživio" je legendarnog kapetana koji već ozbiljno plovi trenerskim vodama. Kada je Olić prelazio iz Bayerna u Wolfsburg nitko se nije usudio reći da je to korak unatrag. Oliću ime kluba kao da nije bitno; gdje god da je igrao, od Kranjčevićeve preko Moskve do Allianz Arene, energijom je nosio cijelu momčad. Zabijao je najvažnije golove, Italiji, Njemačkoj i Engleskoj, hat-trickove u Bundesligi i Ligi prvaka, rušio rekorde što čini i danas.

"Nisam vjerovao da ću nastaviti seriju, zabio sam u tri utakmice u nizu u Bundesligi i srušio svoj rekord, i zaista se nisam nadao da će pasti i protiv Srbije. No, rekao sam dat' ću sve od sebe i ušlo je"

Prije tri tjedna nisam bio u planu

Štimcu nije ostavio izbor. Serija je krajem veljače počela u Kupu protiv Offenbacha, a potom je zabio u naredne tri prvenstvene utakmice. Zato nam je bilo zanimljivo čuti krije li nam izbornik pravu istinu kada kaže da igračima sastav otkriva jutro prije utakmice.

"Pri tri tjedna, istina, nisam bio blizu prve postave reprezentacije", nasmijao se Ola.

"No, kada sam počeo u klubu igrati na svojoj prirodnoj poziciji situacija se mijenjala. Bio sam u kontaktu s izbornikom. Moji golovi su mu malo poremetili planove i počeo je razmišljati o meni. Tjedan dana prije utakmice, odnosno prije mog posljednjeg gola za klub, znao sam da Štimac razmišlja da startam protiv Srbije. Jako sam mu zahvalan! Prije svega, osjećao sam se dobro, u pravoj sam formi, i jako mi je drago da se serija nastavila protiv Srbije"

Isplatio mi se sav trud i silan trening, to me najviše veseli

Škarice kojima je zabio Freiburgu ostat će ipak posebno upamćene. Najljepši pogodak koji je zabio u karijeri.


"Istina, definitivno. Ispale su sjajno. Bilo je dražih golova, ali i ovo je nešto posebno. Dosta sam trenirao škarice na treningu, već su me leđa boljela od toga. Na treningu bi ušlo, a na utakmicama nikako nisam dobio priliku da opalim. Svega dva-tri puta sam pokušao. Ovo je bilo prvi put u posljednje dvije-tri godine da sam se bacio... I bum. Nisu treninzi uzalud bačeni, to mi je jako drago"

Igrači su prazni nakon Srbije, to je znak da nam jedan Olić posebno treba u Walesu. Ima li svježine?

"Lijep je osjećaj prazan i sretan, Odradili smo to baš onako kako smo htjeli. Psihički, emocionalno i fizički smo prazni, ali kreće priprema za Wales. Nema vremena. Nadam se da ćemo svi biti zdravi. Wales nosi tri bitna boda jer Belgija savršeno igra, pobjeđuju i mi nemamo pravo na kiks. Moramo naći svježinu i dati sve od sebe"

Oliću to nikada nije bio problem. S 34 na leđima, na kraj ni ne pomišlja. I on juri prema "stotki", za sada je na 82 nastupa.

"Svi ti dobri rezultati daju mi snagu i motiv da nastavim dalje i još jače treniram, da budem još bolji. I eto, polako napredujem u karijeri čini mi se", nasmijao se.

>>> OPŠIRNIJE: Nakon treninga razgovarali smo i Mateom Kovačićem koji kaže da mu klupski kolega Stanković još nije čestitao na pobjedi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.