Što se dogodilo s nezamjenjivim Dalićevim asom? Trener: Zašto ne igra? Nije on kriv

Foto: EPA

LUKA IVANUŠEC, 25-godišnji ofenzivni veznjak, pretprošle je sezone postao sve ono što mu se s obzirom na talent odavno predviđalo. Postao je ključni igrač Dinama u pohodu na titulu prvaka te je, prema ocjeni većine navijača i struke, bio najbolji igrač prvaka i čitave lige u finišu prvenstva, u kojem su Plavi obranili prednost pred Hajdukom.

To mu je priskrbilo povratak u prvi plan što se tiče reprezentacije. Tako je na završnici Lige nacija startao i u polufinalu i u finalu. Na predzadnjoj utakmici turnira je briljirao protiv domaće Nizozemske i činilo se kako hrvatski izbornik i svi koji vole reprezentaciju imaju jednu brigu manje.

Trener objasnio situaciju

Sve to mu je donijelo i veliki transfer u Feyenoord. Nizozemski velikan je kao aktualni prvak svoje zemlje isplatio Dinamu nešto manje od osam milijuna eura. Činilo se da će Nizozemska biti savršena prilika za dokazivanje i potencijalna odskočna daska za odlazak na još veću scenu. Danas je Ivanušec u velikim problemima.

Ivanušec je izgubio mjesto u sastavu Feyenoorda pod novim trenerom Brianom Priskeom. Hrvatski nogometaš je ove sezone skupio je samo 127 minuta na terenu. U samo jednom od tri nastupa je uopće krenuo od prve minute. Trener Feyenoorda je objasnio zašto je to tako.

"Luka se muči da dobije minute koje želi. Biram druge igrače, možda trenutačno tražim od igrača malo više brzine nego što je Luka ima. On ima dobru tehniku i visok nogometni IQ, uvijek vidi dobre opcije za dodavanje. Trenira dobro i ispravno razmišlja, nije on kriv i ne radi ništa krivo. Ako se nastavi boriti, dobit će šansu", rekao je Priske na presici.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.