Reprezentativci odletjeli prema Walesu: Mamić s igračima na Plesu!

Foto: Nenad Dugi / Cropix

HRVATSKA reprezentacija poletjela je jutros oko 9 sati prema Walesu gdje u utorak, na stadionu Swanseaja, igra šestu utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2014. godine.

> Kako do Brazila? Hrvatska mora srušiti Srbiju u Beogradu i Belgiju kod kuće

> Snijeg ohladio glave Štimčevih igrača pred odlazak u Wales: Pavlović odradio prvi trening

> Bale podizao moral Velšana pred dolazak Hrvatske: "Pokazali smo da možemo i bez Garetha"

Iza Igora Štimca i njegovih igrača je pobjeda nad Srbijom kojoj su prethodile fizički i psihički naporne pripreme. I reprezentativci priznaju da su se ispraznili, no Walesa se ne plaše.

U Osijeku su Garetha Balea i njegove suigrače porazili s 2:0, a da su hrvatski napadači realizirali barem polovicu svojih prilika, rezultat bi bio i pet puta uvjerljiviji. Balea muči lakša ozljeda, a izostanak Ramseyja veliki je hendikep.

Štimac je ostao bez Kranjčara, dok je Josip Šimunić upitan za utakmicu. No, Hrvatska ima široku klupu, a za svaki slučaj pozvan je i Mateo Pavlović koji je sinoć na snježnom Maksimiru odradio svoj prvi trening sa reprezentacijom.

Prije puta Štimac je rekao: "Ispraznili smo se, ali idemo dalje. Utakmica s Walesom važna je kao i ona protiv Srbije. Wales ima talenta, ima svjetske igrače, ali mi smo Hrvatska. Neka oni razmišljaju o nama", rekao je Štimac.". Izbornik se požalio na vremenske prilike u Zagrebu i odletio prema "Otoku" u nadi da će večeras u normalnijim uvjetima odraditi posljednji trening pred utakmicu.

"Dvije ozljede su se dogodile, ali ne treba strahovati. Imamo širok kadar".

S reprezentacijom je letio i predsjednik HNS-a Davor Šuker, koji je uvjeren u novu pobjedu Hrvatske.

Igrače je izljubio i Zdravko Mamić, protiv kojega HNS još uvijek nije pokrenuo postupak zbog javnog vrijeđanja ministra Željka Jovanovića i pozivanja na mržnju, zbog čega je protiv člana IO HNS-a pokrenut sudski postupak i prijeti mu tri godine zatvora.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.