Serena Williams ponizila Šarapovu i osvojila zlato: Nisam ovo očekivala

SERENA WILLIAMS osvojila je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu nakon što je u finalu teniskog turnira s lakoćom deklasirala Ruskinju Mariju Šarapovu. Nakon samo sat vremena igre Williams je uzela zlato ostavivši Šarapovi samo jedan gem. Meč je završio 6:0, 6:1.

Williams je u susret krenula furiozno s osam vezanih poena (2:0) i već se tada moglo naslutiti da će Šarapova samo skupljati poene. Čak ni kod rezultata 5:0 Šarapova nije uspjela osvojiti gem iako je imala 40-0.

Doista je bilo impresivno gledati s kojom lakoćom Serena osvaja svoje prvo olimpijsko zlato u pojedinačnoj konkurenciji, a sveukupno treće. Naime, u Sydneyju 2000. i Pekingu 2008. godine Amerikanka je osvajala zlato u konkurencijama parova. Ovim zlatom, Williams je postala prva tenisačica nakon Steffi Graf koja je osvojila Golden Slam, odnosno sve Grand Slamove i Olimpijske igre.

Serena: Nisam ovo očekivala, presretna sam

"Nisam ovo očekivala. Ne mogu čak ni...o moj Bože. Imam zlatnu medalju u singlu, o moj Bože. Imam zlato, tako sam sretna. Ne znam što da radim. Osjećam se tako dobro zbog svoje igre. Tako sam naporno trenirala", rekla je Serena nakon pobjede.

Inače, statistika Serene Williams na olimpijskom turniru bila je nevjerojatna. U šest mečeva, na putu do olimpijskog zlata izgubila je tek 17 gemova. Ovog je ljeta u All England Clubu na omjeru od 13-0, jer je prethodno prije mjesec dana osvojila svoj peti Wimbledon. Williams je pobijedila u 34 od posljednjih 35 mečeva koje je odigrala, a slavila je ujedno i u zadnjih 13 mečeva koje je odigrala protiv tenisačica iz Topa 5, od kojih je 12 pobjeda ostvareno u dva seta.

Azarenka slavila broncu kao zlato

U borbi za treće mjesto,  prva tenisačica svijeta, Viktorija Azarenka, osvojila je brončanu medalju nakon što je pobijedila Ruskinju Mariju Kirilenko 6:3, 6:4.

U prvom setu, Azarenka je povela s 3:0, Kirilenko se vratila na 3:3, pa je novom serijom od tri gema Bjeloruskinja osigurala vodstvo 1:0 u setovima. U drugom, gotovo ista priča. Opet 3:0 za Azarenku, pa 3:3, onda je Bjeloruskinja povela 5:3 i odservirala za 6:4 i meč.

Azarenka se silno radovala pobjedi i brončanoj medalji, kao da je zlatna. Ipak je to olimpijska medalja, za nju prva u karijeri. Dodajmo da je Azarenka imala četiri izravna poena više (19:15), a Kirilenko četiri neforsirane pogreške više (21:17).

Zlatna medalja za braću Bryan

Prvi nositelji teniskog turnira parova na Olimpijskim igrama u Londonu, američka braća Mike i Bob Bryan, osvojili su zlatnu medalju pobjedom u finalu nad francuskim parom Michael Llodra / Jo-Wilfried Tsonga 6-4, 7-6(2). Finalni meč na travi All England Cluba trajao je jedan sat i 28 minuta, a braća Bryan su donijeli Amerikancima drugo tenisko zlato u istom danu nakon Serene Williams u ženskom singlu.

Braća Bryan su na OI 2008. godine u Pekingu osvojili broncu u parovima, a zajedno imaju 11 Grand Slam titula. U meču za treće mjesto brončanu medalju osvojila je francuska kombinacija Richard Gasquet / Julien Benneteau koja je sa 7-6(4), 6-2 savladala Španjolce Davida Ferrera i Feliciana Lopeza.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.