Problemi za Dinamo, ali i Dalića. Ozlijedio se Marko Pjaca

NOGOMETAŠ Dinama i hrvatski reprezentativac Marko Pjaca (29) propustit će sljedeću utakmicu, koju Dinamo igra u nedjelju od 16 sati u Varaždinu. Pjaca je ozlijedio butni mišić te se ne zna kad će biti spreman za igru. Trenirao je odvojeno od ostatka momčadi s još jednim ozlijeđenim članom Bjeličinog sastava - Lukom Stojkovićem.

Izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić na Pjacu računa za susrete Lige nacija protiv Škotske i Poljske, koji se igraju sljedeći tjedan, uvrstio ga je na popis, ali sad nije sigurno da će Pjaca biti u stanju odigrati te utakmice. Dinamo i njegovi igrači u žestokom su ritmu te uglavnom igraju dvije utakmice tjedno.

Dinamo ima dugačku klupu

Pjaca je prošlog ljeta doveden iz Rijeke za milijun i pol eura, a pokazao je da može igrati na više pozicija. Osim na oba krila, gledali smo ga i kao drugu špicu (protiv Bayerna) te kao krilnog beka u Jakirovićevoj formaciji 3-5-2. Ove je sezone odigrao deset utakmica za Dinamo, zabio dva gola te dvaput asistirao.

No Nenad Bjelica ima dovoljno igrača da se njegov izostanak ne osjeti i da se bar ne osjeti toliko jako. Arber Hoxha, Dario Špikić, Juan Cordoba i Lukas Kačavenda igrači su koji mogu biti dobre zamjene za Pjacu.

Hrvatski krilni napadač imao je u karijeri ogromnih problema zbog ozljeda koljena. U Juventusu zbog toga nikad nije dobio pravu priliku, no povratkom u SuperSport HNL, u Rijeku prošle sezone, oživio je karijeru i vratio status reprezentativca.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.