ANKETA Na kojem bi stadionu Hajduk trebao igrati?

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

OVIH je dana Ministarstvo turizma i sporta službenim priopćenjem potvrdilo kako je s Gradom Splitom sklopilo ugovor o obnovi Poljuda. Obnova Poljuda bi trebala ići u četvrtinama. Prvu četvrtinu stadiona koja će se obnoviti čine jugozapadna tribina (na kojoj budu gostujući navijači) i dio zapadne tribine prema jugu. U drugoj fazi planira se obnova jugoistoka i dijela istoka prema jugu, a nakon toga i dijelova prema sjeveru.

Obnova će stajati 27.4 milijuna eura. Poljud je sagrađen 1979. godine u sklopu izgradnje sportskih objekata 8. Mediteranskih igara. Stadion je nužno renovirati. Tijekom obnove koja će ići u fazama Hajduk će moći nesmetano igrati na Poljudu, iako bi povremeno gledalište moglo imati smanjeni kapacitet.

Brodarica bi bila "pravi" nogometni stadion

Obnova Poljuda tako bi mogla započeti iduće godine, a prema ranijim tvrdnjama gradonačelnika Splita Ivice Puljka, nakon toga bi se mogao graditi i novi stadion Hajduka. Ova ideja već je neko vrijeme poznata kao projekt Brodarica jer bi se na Brodarici, koja se nalazi nekoliko stotina metara od Poljuda, mogao izgraditi stadion prilagođeniji potrebama nogometnog kluba, odnosno bez atletske staze.

Evo što je o tome Puljak rekao na prošlogodišnjoj Hajdukovoj skupštini: "Treća faza je Gradski projekt Brodarica. Planiramo novi stadion Hajduka, kongresni centar, poslovni centar, gradske stanove za dugoročni najam. Početak radova bi bio početkom 2026. godine, a završetak bi bio do Europskih igara 2027. godine. Financiranje bi obavili grad, Hajduk i partneri. Ovo je vrlo ambiciozan plan, ali nije skroz nerealan i može osigurati europske ambicije i stabilnost Hajduka."

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.