Ronaldo je najplaćeniji igrač svijeta. Zarađuje dvostruko više od Messija

Foto: EPA

AMERIČKI magazin Forbes objavio je popis najskuplje plaćenih nogometaša u 2024. godini, odnosno onih koji su uprihodili najviše od ugovora s klubovima i svojim marketinškim aktivnostima. Kao i prije, listu predvodi portugalska legenda Cristiano Ronaldo.

Tridesetdevetogodišnjak koji igra za saudijski Al Nassr od nogometa u 2024. godini ima prihod 220 milijuna dolara, a izvan terena zaradi dodatnih 65 milijuna dolara. Tako je Ronaldo ukupno vodeći na listi s vrtoglavih 285 milijuna dolara godišnje zarade.

Idući na listi je njegov dugogodišnji rival i po mnogima najbolji nogometaš svih vremena Leo Messi. Dvije godine mlađi Argentinac zarađuje upola manje. Po ugovoru s Inter Miamijem u američkom MLS-u dobije 60 milijuna, a druge aktivnosti donose mu 75 milijuna. Tako ukupno zarađuje 135 milijuna dolara godišnje. 

Treći na listi je Brazilac Neymar, iako u 2024. zbog teške ozljede uopće nije igrao nogomet. On je igrač saudijskog Al Hilala s kojim ima ugovor na 80 milijuna dolara godišnje, a ostali prihodi iznose mu 30 milijuna dolara. 

Deset najplaćenijih igrača svijeta

1. Cristiano Ronaldo (Al Nassr) - 285 milijuna dolara

2. Leo Messi (Inter Miami) - 135 milijuna dolara

3. Neymar (Al Hilal) - 110 milijuna dolara

4. Karim Benzema (Al Ittihad) - 104 milijuna dolara

5. Kylian Mbappé (Real Madrid) - 90 milijuna dolara

6. Erling Haaland (Manchester City) - 60 milijuna dolara

7. Vinicius Junior (Real Madrid) - 55 milijuna dolara

8. Mohamed Salah (Liverpool) - 53 milijuna dolara

9. Sadio Mane (Al Nassr) - 52 milijuna dolara

10. Kevin De Bruyne (Manchester City) - 39 milijuna dolara

I Karim Benzema (35) igra u Saudijskoj Arabiji, član je Al Ittihada, gdje mu je godišnja plaća 100 milijuna dolara, a izvan terena zarađuje dodatna četiri milijuna.

 

Kylian Mbappé (25) je jedini na ovom popisu koji je ljetos promijenio klub, iz Paris Saint-Germaina je bez odštete prešao u Real Madrid. Od nogometa uprihoduje 70 milijuna dolara, a iz ostalih prihoda dolazi mu 20 milijuna. Od PSG-a i dalje potražuje 60 milijuna dolara neisplaćenih plaća, a spor će se rješavati na sudu.

Erling Haaland (24) neumorno zabija golove za Manchester City koji to honorira s 46 milijuna dolara godišnje, a Norvežanin izvan terena zarađuje dodatnih 14 milijuna dolara.

Brazilac Vinicius Junior (24) od nogometa u Real Madridu zarađuje 40 milijuna dolara godišnje, dok mu iz ostalih izvora stiže dodatnih 15 milijuna dolara. Jedino je novo ime u Top 10 najplaćenijih ove godine.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.