Talijani: Razmišlja se o smjeni Jurića. Ekspresni povratak legende na klupu?

Foto: EPA

IVAN JURIĆ odradio je tek šest utakmica na klupi Rome, a Talijani pišu o mogućem otkazu koji mu se sprema. U tih šest utakmica, četiri u Serie A i dvije u Europa ligi, ostvario je omjer od po dvije pobjede, remija i poraza. Američki vlasnici kluba ne žele produbljivanje krize i najavljuje se ekspresni povratak Daniela De Rossija na klupu kluba čija je igračka legenda i bivši trener.

Vlasnici kluba nadali su se da će smjena De Rossija, ali i ostavka izvršne direktorice Line Souloukou, donijeti klubu potreban zaokret, ali to se zasad nije dogodilo. Traži se "signal koji može preokrenuti opasan trend za Rominu sezonu, za koju postoji opasnost da bude upropaštena", navodi talijanska novinska agencija Adnkronos.

Roma i dalje plaća De Rossija

Ističe se i da bi povratak De Rossija na klupu bio "jedina održiva opcija" i pritom se podsjeća da mu Roma i dalje isplaćuje novac nakon otkaza, a isplaćivat će ga do kraja sezone i Juriću bude li i njemu otkazala suradnju.

Od opcija za bolji nastavak sezone navode se i imenovanje novog predsjednika uprave kluba i jačanje menadžmenta kojem bi zadatak bilo popravljanje odnosa s Rimom i Italijom. "Uskoro bi se nešto konkretno moglo dogoditi", piše u tekstu u kojem se navodi da je moguće da će se sve te odluke prolongirati.

Razlog tome je moguće jače ulaganje vlasnika kluba Friedkin grupe u engleski Everton, koji je također u većinskom vlasništvu Grupe.

De Rossi je morao otići, a sad se vraća?

Podsjetimo, rimski klub odlučio je otpustiti De Rossija, koji je kao igrač nosio dres kluba od 2001. do 2019. godine i odigrao za njega 616 utakmica. Smijenjen je nakon što je u sezonu krenuo s tri remija i porazom, ali i samo nekoliko tjedana nakon što je s Romom potpisao produženje suradnje do ljeta 2027. godine.

Prije no što je u siječnju ove godine preuzeo Romu, De Rossi je prvi trenerski posao imao u SPAL-u. U 17 utakmica koje je ondje vodio ostvario je prosjek od 0.88 osvojenih bodova po susretu. Romin trener bio je u 30 utakmica. Upisao je 14 pobjeda, devet remija i sedam poraza, a posla ga je koštalo loše otvaranje sezone.

Jurić je kao središnji vezni igrač nastupao za Hajduk, Sevillu, Albacete, Šibenik, Crotone i Genou, u kojoj je 2010. završio karijeru. Odmah je postao trener juniorske ekipe Genoe, nakon čega je promijenio nekoliko talijanskih klubova. Radio je u milanskom Interu i bio pomoćni trener Palerma, a kao glavni je vodio Mantovu, Crotone, Genou, Veronu i Torino. U Romu je stigao sredinom rujna nakon De Rossijevog odlaska.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.