Englezi oduševljeni Gvardiolom: Trči najviše od svih igrača Cityja

Foto: EPA

ČETVEROSTRUKI uzastopni prvak Engleske Manchester City i u ovoj sezoni ima sjajan start u Premier ligi. U sedam odigranih utakmica izabranici Pepa Guardiole su pobijedili pet puta i dvaput remizirali pa sa 17 bodova drže drugo mjesto ljestvice s bodom manje od Liverpoola.

City ima najučinkovitiji napad lige sa 17 golova, ali je primio osam golova, jednako kao Liverpool i Arsenal zajedno. Iako u obrani Cityja nedvojbeno ima mjesta za napredak, branič hrvatske reprezentacije Joško Gvardiol (22) oduševio je englesku nogometnu javnost.

Manchester City News piše kako se Gvardiol posebno istaknuo na startu sezone. Hrvatski nogometaš nastupio je u svih sedam prvenstvenih utakmica, a u šest je bio član udarne postave. Stručni komentator i bivši nogometaš Ally McCoist rekao je kako je Gvardiol bio najbolji pojedinac Cityja u remiju (1:1) s Newcastleom.

Grafika: SofaScore

Svrakama je Gvardiol tada zabio i svoj jedini gol ove sezone, kada je sjajnim lažnjakom prevario čuvara i ponovno demonstrirao da raspolaže i napadačkim arsenalom. Prema podacima BBC Sporta, Gvardiol je također pretrčao najveću udaljenost od svih igrača Cityja u Premier ligi ove sezone.

Ukupno je prešao čak 67.7 kilometara ili 9.7 kilometara po utakmici. Joška je pohvalio klupski i reprezentativni suigrač Mateo Kovačić: "Sigurno je da je Joško sjajan igrač, sjajnog karaktera, tip koji želi napredovati i mislim da nema boljeg kluba nego biti u Cityju. Sigurno će Joško biti izvrstan igrač, zapravo on to već jest i za ovaj klub i za našu reprezentaciju."

Gvardiol ima i najveći kombinirani broj napada i presretanja (24) među igračima Cityja, a bivši branič Dinama i RB Leipziga je također ostvario više progresivnih prijenosa (17) od bilo kojeg drugog braniča u Cityju u dosadašnjem dijelu prvenstva.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.