As: Modriću je ovo zadnja sezona. Real mu je našao zamjenu i počeo tajnu operaciju

Foto: Profimedia

NASLOVNICA ASA, madridskog medija bliskog Realu, donosi vijest da prvak Španjolske i Europe u tajnosti počinje operaciju dovođenja igrača "čije je ime u Realu napisano velikim crvenim slovima", pišu Španjolci te ističu da je to zvijezda Bayer Leverkusena, "koja se smatra idealnom zamjenom za Luku Modrića". Dodaju da Real pristupa realizaciji ovog transfera "pažljivo i u tajnosti."

Real ga prati već četiri godine

As nastavlja: "Florian Wirtz (21) nalazi se već neko vrijeme visoko na Realovom popisu želja. Real ga stalno skautira još otkako je debitirao u Bundesligi sa 17 godina i 15 dana te igrao za U-17 reprezentaciju Njemačke. Modrić vjerojatno uživa u zadnjoj sezoni u Realu i Wirtz će ga zamijeniti. Modus operandi Florentina Pereza u operacijama kao što je ova je poznat.

Grafika: Sofascore

Real i Wirtzu pristupa jako pažljivo, pazeći da ne napravi pogrešne korake. Jose Angel Sanchez i Juni Calafat i ovu operaciju vode zatvoreno i tajno, kao i uvijek, jer to je Realovo pravilo. Igrač i njegov otac Hans-Joaquim, koji mu je ujedno i agent, svjesni su velikog interesa Reala, ali situacija je takva da zahtijeva oprez i pažnju."

Što se Wirtzove tiče dostupnosti i cijene, As navodi: "Desetka aktualnog prvaka Njemačke ima ugovor do 2027. Leverkusenov glavni direktor Fernando Carro, inače rođen u Barceloni i član Barce, objavio je da Wirtz neće otići za manje od 150 milijuna eura.

Želi ga Bayern, ali bundesligaški sveznadar tvrdi da Wirtz želi samo Real

No Realu u prilog idu riječi Michaela Reschkea. Njegovo ime ne znači ništa u Španjolskoj, ali u pitanju je lik s ogromnim značajem i vezama u njemačkom nogometu. Riječ je o čovjeku koji je bio dužnosnik Bayerna, Stuttgarta i Schalkea, dok je u Leverkusenu radio 35 godina.

I ako takav bundesligaški sveznadar tvrdi: "Bayern je jedan od pet najvećih klubova u Europi, ali jasno je da Wirtz želi u Real", onda je jasno koliko je transfer izgledan." Reschke dodaje da će Bayerov trener Xavi Alonso sigurno naslijediti Ancelottija u Realu, ali naglašava kako su ove operacije potpuno neovisne jedna o drugoj. 

Wirtz je za Bayer odigrao 162 utakmice na kojima je postigao 47 i namjestio 51 gol. Bio je ključni čovjek momčadi koja je prošle sezone senzacionalno osvojila njemačku duplu krunu te došla do finala Europa lige. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.