Haaland pod žestokim kritikama nakon debakla Norveške: "Znao sam da će pobjeći"

Foto: EPA

NORVEŠKA je u četvrtom kolu B ranga Lige nacija s velikih 5:1 izgubila kod Austrije. Norveški igrači nakon takvog debakla nisu bili raspoloženi za razgovor, no neki od njih ipak su stali pred novinare i odgovarali na pitanja. Među njima nije bilo Erlinga Haalanda, koji je u ovom ciklusu kao kapetan predvodio Norvešku jer nije bilo Martina Odegaarda. Haaland je samo projurio kroz miks-zonu ne odgovorivši ni na jedno pitanje, zbog čega je naišao na kritike norveške javnosti.

"U takvoj bismo ga situaciji jako voljeli čuti. Bilo je zanimljivo čuti ga nakon velikog uspjeha protiv Slovenije, no isto tako želimo čuti njegovu riječ i kad stvari krenu loše. Kapetan dobiva pohvale kad stvari idu dobro, a onda imate dodatnu odgovornost kad stvari ne idu dobro", rekao je na norveškoj televiziji Kristoffer Lokberg, nogometaš Vikinga, koji je za ovu utakmicu bio stručni komentator.

"Bio sam poprilično siguran da će pobjeći"

"Bio sam poprilično siguran da će pobjeći. Mnogi drugi su ustali, možda je osjetio da govore u njegovo ime. Ima veliku odgovornost kao kapetan nakon ovakvih utakmica, a ako to sam ne shvati... Mora još napredovati ako želi nositi traku u budućnosti za Norvešku", dodao je Lokberg.

Dodajmo da je Haaland u prvoj utakmici ovog reprezentativnog ciklusa postao najbolji strijelac u povijesti Norveške. Zabio je dva gola Sloveniji u pobjedi od 3:0 i tako stigao do brojke od 34 pogotka u 37 nastupa za reprezentaciju.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.