Ivković: Gvardiol nije pravi u Hrvatskoj. Jedno je igrati za City...

Screenshot: HRT

TOMISLAV IVKOVIĆ, legendarni golman Dinama, Crvene Zvezda i reprezentacije Jugoslavije, komentirao je igru nove obrane Hrvatske, nakon domaće pobjede 2:1 protiv Škotske u Ligi nacija. Naime, Dalić je u tri utakmice ovog natjecanja igrao onako kako kani ubuduće, s tri stopera.

"Ćaleta-Caru se nešto promijenilo u glavi i pristupu"

"Duje Ćaleta-Car? U zadnjim utakmicama vidi se da se nešto promijenilo u njegovoj glavi i pristupu jer sad igra ozbiljan i jednostavan nogomet. Znači, ne komplicira. Uzme loptu, doda, skoči, zatvori, vrlo je živ. Vidiš ga u svakom momentu da je koncentriran i da pazi. Josip Šutalo na momente pad koncentracije, neke sitne greške, neloše.

Joško Gvardiol nije bio na nivou na kojem treba biti i to nije prvi put. Ja bih rekao čak tri utakmice gdje on olako shvati neke stvari, teži perfekciji. Jer jedno je igrati u Cityju na 25 metara, ali onda u reprezentaciji iz velike volje i htijenja da to bude super napravi nekoliko grešaka u pasu, pa ga onda ulovi nervoza.

"Gvardiol u reprezentaciji nije igrač kakav on je"

I onda to nije igrač kakav on je. On mora kada je u reprezentaciji pojednostavniti igru, mora biti efikasan, mora bolje zatvarati lijevog bočnog. On mora biti u svakom trenutku igrač koji će riješiti nešto", rekao je Ivković na HTV-u.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.