Barcelona: Kasun nije izgubio svijest ni trenutka

MARIO KASUN još se uvijek nalazi u bolnici na Gran Canariji, trećem kanarskom otoku po veličini, gdje je završio zbog srčanih problema tijekom košarkaške utakmice.

Kasun je bol u prsima osjetio u 33. minuti dvoboja Gran Canaria - Barcelona. Na raspolaganju je, kažu španjolski izvjestitelji, Kasun imao svu medicinsku pomoć koja postoji na otoku. U dvorani je bio i defibrilator, no liječnici ga, srećom, nisu morali upotrebljavati.

Hrvatski je košarkaš ispraćen u svlačionicu. Kako je otežano disao, dobio je masku i bocu s kisikom. Niti u jednom trenutku nije izgubio svijest.

Zasad je dijagnoza srčana aritmija, a glavni tajnik kluba Zoran Savić izjavio je kako se klub nada da se ne radi o ozbiljnijem problemu. Daljnje se informacije očekuju.

Kasun ostaje u bolnici na 24-satnom promatranju

Prema sinoćnjim vijestima s Kanara, centar hrvatske košarkaške reprezentacije Mario Kasun ostat će u bolnici na Gran Canariji.

Medicinsko osoblje bolnice Perpetuo Socorro odlučilo je u dogovoru s liječničkom službom kluba zadržati Barcelonina košarkaša na dvadeset i četverosatnom promatranju. Uz to, Kasun će tijekom boravka u bolnici proći seriju testova.

Prema trenutačnoj procjeni stanja, Kasuna je na parketu onemogućila srčana aritmija.

Totalsport
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.