Bild: Modrić je dirigirao igrom, a kapetan Dortmunda ima mentalitet nedostojan šefa

Foto: EPA

NAJATRAKTIVNIJA utakmica Lige prvaka u utorak bila je ona između prošlogodišnjih finalista Lige prvaka Real Madrida i Borussije Dortmund. Real je ponovno bio uspješniji iako je Dortmund vodio 2:0 na poluvremenu golovima Donyella Malena i Jamieja Gittensa. Real je okrenuo i pobijedio čak 5:2, ponajviše zahvaljujući hat-tricku čudesnog Viniciusa, dok su ostala dva pogotka dodali Antonio Rüdiger i Lucas Vazquez.

Njemački novinar Maximilian Wessing u srijedu je za Bild napisao komentar, u kojem je kritizirao kapetana dortmundskog kluba Emrea Cana (30). Trener Borussije Nuri Sahin ubacio je Cana u 76. minuti, a njegov kratak nastup, tvrdi Wessing, pobudio je negativne kritike fanova na društvenim mrežama i Bildov novinar smatra da su one opravdane.

Bildov novinar kritizira Cana i uspoređuje ga s Modrićem

Među ostalim, Wessing kritizira Cana jer je u jednoj situaciji prestao sprintati za Viniciusom, a zatim ga uspoređuje s Lukom Modrićem, koji je za Real igrao do 71. minute. 

"Činjenica da kapetan (Can, op. a.) u tako važnoj utakmici isprva sjedi samo na klupi nije idealna. Real puno bolje shvaća kako to funkcionira. Luka Modrić je s 39 godina dirigirao igrom poput zvijezde. Činjenica da je Can dobio samo jedan od svoja tri duela nakon što je ušao u igru pokazuje mentalitet nedostojan šefa te tako dovodi Borussiju i Sahina u velike probleme", smatra novinar Bilda.

Grafika: Sofascore

Također, ističe kako je apsurdno da navijači na društvenim mrežama pozivaju na hitan raskid ugovora s Canom, koji je od 2020. za Dortmund odigrao 170 utakmica i u njima zabio 17 pogodaka te asistirao za 11. Ove sezone ima četiri gola i jednu asistenciju u 11 utakmica.

Wessing vjeruje da će Sahin morati Cana, nekadašnjeg veznjaka Bayerna, Leverkusena, Liverpoola i Juventusa, prebaciti na klupu. Riječ je o nogometašu čiji ugovor vrijedi još dvije godine i koji, prema procjeni Transfermarkta, vrijedi deset milijuna eura.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.