Petković se golom u Austriji izjednačio s Oršićem i ispisao Dinamovu povijest

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

POSTIGAVŠI drugi pogodak u gostujućoj pobjedi 2:0 u Salzburgu, Bruno Petković dostigao je Mislava Oršića na ljestvici najboljih strijelaca Dinama u europskim natjecanjima. Obojica sada imaju po 28 golova u europskim natjecanjima za maksimirsku momčad, a Petković je u 78 utakmica upisao i 15 asistencija.

Petković je ušao u igru u 78. minuti i šest minuta kasnije zabio za 2:0 i potvrdu velike pobjede zagrebačkog sastava, a ovako je prokomentirao osobni uspjeh: "Odličan je osjećaj, ali primarna su tri boda. Ova tri boda su veliki vjetar u leđa. Nikada nisam bio tip koji previše gleda statistiku i obazire se na takve stvari. Drago mi je da mogu pomoći, lijepo je zabiti gol, ali uvijek sam bio isti igrač i uvijek ću biti tip osobe koji će preferirati tri boda."

U četvrtom kolu Dinamo će gostovati u Bratislavi kod Slovana. Taj je ogled na programu 5. studenoga s početkom u 18:45 i Petković će u njemu imati priliku samostalno zasjesti na prvo mjesto ljestvice najboljih Dinamovih strijelaca u europskim utakmicama.

Pohvala i od trenera

Nenad Bjelica se nakon susreta osvrnuo na Petkovićev, ali i Oršićev doseg.

"Velika mi je čast što sam mogao trenirati njih dvojicu, oni su ispisali Dinamovu povijest. Oni su sudionici najsjajnijeg Dinama u povijesti", rekao je nakon utakmice Bjelica.

Najbolji Dinamovi strijelci u Europi:

Bruno Petković i Mislav Oršić 28
Slaven Zambata i Igor Cvitanović 15
Arijan Ademi, Sammir, Hilal Soudani 13...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.