Srpski mediji: Neka se Liga prvaka pazi, Dinamo gazi!

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

DINAMOVA pobjeda kod RB Salzburga nije ostala nezamijećena ni u regiji. Hrvatski prvak je golovima Sandra Kulenovića i Brune Petkovića svladao austrijskog viceprvaka 2:0 u utakmici 3. kola Lige prvaka i s četiri osvojena boda zauzima mjesto u gornjem dijelu ljestvice klubova koji se natječu u prestižnom europskom klupskom natjecanju. Ispod njega su i neki bogatiji europski velikani, poput Bayerna, što ističu i mediji iz regije koji pišu o Dinamovom uspjehu.

Momčad Nenada Bjelice jučer je pobijedila na gostovanju u Ligi prvaka, što je uspjeh koji  je čekala od studenoga 1998. godine, kad je zadnji put slavila u ovom natjecanju izvan Maksimira. Srušen je tada Ajax u Amsterdamu golom Josipa Šimića iz 68. minute.

"Nek se Liga prvaka pazi, Dinamo gazi – prva pobjeda Hrvata!" naslov je B92 koji navodi da je Dinamo stigao do četvrtog boda, a da je "Salzburg, s druge strane, nastavio razočaravati te je upisao i treći poraz i nalazi se na začelju tablice, gdje je i Crvena zvezda."

"Dinamo Zagreb odigrao je izuzetno pametno u Austriji i svladao posrnuli Salzburg rezultatom 2:0", piše srpsko izdanje Sport Kluba i dodaje da je Nenad Bjelica prednost ispred Petkovića dao Kulenoviću. Sve to naziva uspjelom napadačkom rokadom Dinamovog trenera.

"Dinamo iz Zagreba prestigao Bayern na tablici Lige prvaka! Crvena zvezda među 6 timova koji su na nuli", naslov je Kurira. "Definitivno je najveće 'čudo' što je Dinamo iz Zagreba ispred Bayerna. Naime, Bavarci su raznijeli hrvatskog prvaka 9:2, ali to su im jedina tri boda, pa su tako ostali iza Dinama koji je na četiri boda", ističe se.

"Dinamo je večeras tražio prvu gostujuću pobjedu u Ligi prvaka nakon 26 godina jer je to posljednji put ostvario davne 1998. godine na gostovanju Ajaxu u Amsterdamu. Salzburg je bio idealan protivnik za prekid niza jer se austrijski viceprvak nalazi u katastrofalnoj seriji rezultata na startu nove sezone. Dinamo je to znao iskoristiti", stoji u jučerašnjem članku na klix.ba.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.