Bjelica objasnio iznenađenje u prvih 11 pa poručio: Puno posla je pred nama

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

DINAMO je na gostovanju pobijedio RB Salzburg 0:2 u trećem kolu Lige prvaka. Strijelci Dinama bili su Sandro Kulenović u 49. i Bruno Petković u 84. minuti, a austrijski viceprvak je od 66. minute imao igrača manje jer je direktni crveni karton dobio golman Alexander Schlager. Utakmicu je komentirao Nenad Bjelica, trener Dinama.

"Prije svega bih čestitao svojoj ekipi na pobjedi, koju mislim da smo apsolutno zaslužili. Držali smo pod kontrolom cijelu utakmicu, nismo dali ništa protivniku osim nekih polušansica na kraju. Bili smo perfektni u obrani, a u prvom dijelu nam je možda falilo više agresivnosti prema naprijed", rekao je Bjelica na početku.

Igrači su, dakle, ispunili vaše zahtjeve?

Mi smo na terenu primijenili sve što smo htjeli. Sve što sam tražio od igrača, sve kretnje. Tražio sam puno igre preko bokova, sve što smo trenirali su primijenili na terenu. Trebalo je i malo sreće, ali i kvalitete. Mi smo pokazali da imamo oboje.

Tko je danas bio najbolji?

Ne znam koga bih izdvojio danas, svi su bili sjajni. Mišić... Desetka, stvarno, kako je kontrolirao igru i odmarao nas kad nas je trebalo odmoriti. Stvarno je bio savršen. Sretan sam da smo defenzivno jako dobro stajali.

Zašto je Ogiwara počeo na lijevom boku?

Htjeli smo lijevu nogu na lijevoj strani. Savršeno je odradio svoj posao, imao je puno centaršuteva. Od Pierre-Gabriela to nemamo na desnoj strani, Ogiwara to ima, bez obzira na neke njegove druge slabosti.

Dinamo je na ljestvici Lige prvaka ispred Bayerna, Atletica, Milana...

Lijepo je vidjeti ljestvicu, ali mi ne možemo utjecati na njihove rezultate. Rekli su nam da je 10-ak bodova dovoljno da budemo među 24, mislim da nije nemoguće da to na kraju i ostvarimo. Potrudit ćemo se da ljestvica što ljepše izgleda. Ali nema euforije, samo smo koncentrirani na Osijek, a kasnije ćemo razmišljati o Ligi prvaka.

Znate da je tanka linija između pukovnika i pokajnika. I ja sam isto taj koji ne smije padati u euforiju, ali ni u depresiju kad nas ne ide. Puno posla je pred nama, moramo dobiti dvije HNL utakmice, a onda nas čeka Slovan. Dečki danas imaju pravo na pivo, ma na više njih. Koliko god žele. Danas im je sve dopušteno.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.