Bjelica nije mogao izdvojiti najboljeg igrača Dinama. Vas 3700 je uspjelo

Foto: Marko Lukunic/Pixsell

TRENER Nenad Bjelica bio je oduševljen nastupom svojih igrača u gostujućoj pobjedi Dinama protiv Salzburga (0:2) u trećem kolu Lige prvaka. Sandro Kulenović u 49. i Bruno Petković u 84. minuti postigli su pogotke. "Mi smo na terenu primijenili sve što smo htjeli. Sve što sam tražio od igrača, sve kretnje. Tražio sam puno igre preko bokova, sve što smo trenirali su primijenili na terenu. Trebalo je i malo sreće, ali i kvalitete. Mi smo pokazali da imamo oboje", poručio je Bjelica nakon susreta.

Na pitanje koji je igrač Dinama bio najbolji, odgovorio je: "Ne znam koga bih izdvojio danas, svi su bili sjajni. Mišić... Desetka, stvarno, kako je kontrolirao igru i odmarao nas kad nas je trebalo odmoriti. Stvarno je bio savršen. Sretan sam da smo defenzivno jako dobro stajali."

Martinu Baturini dali ste najvišu ocjenu 

Nakon utakmice objavili smo anketu u kojoj ste mogli ocijeniti nastupe nogometaša Dinama. Do zaključenja ankete veznjaka Josipa Mišića, kojeg je Bjelica istaknuo i njegov nastup opisao savršenim, na našoj skali od 1 do 5 ocijenili ste prosječnom ocjenom 4.1.

Ispred njega završili su stoper Raul Torrente, napadači Petković i Kulenović, trener Bjelica, dvostruki asistent Stefan Ristovski i ofenzivni veznjak Martin Baturina. Upravo je Baturina, najveća zvijezda zagrebačkog kluba, dobio najvišu ocjenu čitatelja Indexa. Glasalo je njih 3736, što je donijelo prosječnu ocjenu 4.6. 

Najnižu ocjenu (3.6) dobili su lijevi bočni Takuya Ogiwara, koji je igrao do 77. minute, i veznjak Marko Rog, koji je ušao u 59. minuti.

Baturina je najvrjedniji igrač Dinama

Baturini je ovo bio 14. ovosezonski nastup za Dinamo. Zabio je dva i asistirao za sedam pogodaka, s tim da je osobito briljirao u drugom kolu protiv Monaca kad je postigao prekrasan gol i asistirao Petru Sučiću.

Ugovor s Dinamom vrijedi mu još četiri godine, no s obzirom na interes europskih klubova, gotovo ga sigurno neće odraditi do kraja, već će napraviti milijunski transfer. Ukupno je za Dinamo odigrao 134 utakmice s 18 golova i 34 asistencije. 

Transfermarkt, stranica specijalizirana za vrijednosti nogometaša, procjenjuje ga na 20 milijuna eura. Time je uvjerljivo najvrjedniji igrač Dinama prema toj stranici jer ga slijede Petković i branič Mauro Perković, procijenjeni na pet milijuna eura.

Grafika: Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.