Bivši izbornik objasnio zašto se srpski nogomet raspada: Ovo javnost ne zna

Foto: EPA

SRPSKA nogometna reprezentacija je u velikim problemima. Nakon lošeg nastupa na Euru u Njemačkoj, većina igrača posvađala se s izbornikom Draganom Stojkovićem Piksijem. Iako nije imao podršku većine javnosti, Fudbalski savez Srbije ipak je produžio ugovor svojem izborniku.

On je zauzvrat otpisao čak osam igrača s Eura pa je Srbija u novi ciklus Lige nacije ušla znatno oslabljena. U prvom kolu uspjela je u Beogradu izboriti remi sa Španjolskom (0:0), dok je u drugom kolu poražena u Danskoj s 2:0. O problemima srpskog nogometa progovorio je i bivši izbornik Mladen Krstajić, kojeg su prenijeli tamošnji mediji.

Krstajić: Neka javnost ovo zna

O tome kako je došao na izborničku poziciju rekao je: "Kad sam preuzeo reprezentaciju, neki su rekli - ludi Bosanac je prihvatio biti selektor. A zašto ne bih prihvatio? Nisam prihvatio da budem kardiolog, već selektor. Nisam imao iskustvo. Jok! A što, Lampard je u Chelseaju imao iskustvo?"

Potom je javnosti "otkrio tajnu srpskog nogometa", kako pišu srpski mediji. "Javnost me je dočekala na nož. Takav sam po prirodi, možda jer ne znam povući ručnu. Da znate za ubuduće, u reprezentaciji. Kad dođe novi selektor, pomoćni moraju biti kompenzacija", započeo je.

Potom je opisao na što točno misli: "Jedan iz Zvezde, drugi iz Partizana. Da imaš balans! Eto, da javnost sazna nešto što dosad nije znala. To je ono što nije normalno. Zamisli da u njemačkoj reprezentaciji bude jedan iz Bayerna, a drugi iz Dortmunda. Kod nas je drugačije", ispričao je Krstajić, a njegova izjava je digla prašinu u Srbiji.

Krstajić je postao izbornik prije Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine. Tada se Srbija plasirala na turnir na čelu s trenerom Slavoljubom Muslinom, ali je dobio otkaz, pa je Krstajić preuzeo njegovu poziciju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.