Bjelica: Čestitam Jakiru. Ja sad kupim njegov kajmak

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

MALO je nedostajalo Nenadu Bjelici da i u drugom mandatu u Dinamu prvi meč u glavnoj fazi Lige prvaka obilježi velikom pobjedom. Prije pet godina je na Maksimiru srušio Atalantu 4:0, a sada je do pred kraj utakmice protiv Monaca vodio 2:0. Ipak, završilo je 2:2.

Bjelica je oduševio time što je nakon ispuštenog trijumfa slavio kolegu kojeg je prošlog tjedna naslijedio. Naime, Sergej Jakirović je dobio otkaz nakon što je u prvom kolu Lige prvaka kod Bayerna doživio katastrofu. Izgubio je 9:2, što je najgori poraz u povijesti Dinama.

Bjelicu je nakon remija protiv Monaca stručni komentator Tomislav Ivković pitao ima li prethodnik Jakirović zasluge za ovaj rezultat. Povratnik na Dinamovu klupu je odgovorio: "Najveće zasluge su njegove. Ovo je on pripremao, selektirao i trenirao ovu momčadi, ja ne bih mogao voditi igrače bez njega.

"Kad nasljeđujete trenera, naslijedite i njegov rad ili nerad. Jakir može biti ponosan na sve što je ostvario i na stanje u kakvom je ostavio momčad"

Čestitam Jakiru, žao mi je što nismo pobijedili da mu posvetim pobjedu. Ako to nešto znači, posvetit ću mu bod. Kad nasljeđujete jednog trenera, naslijedite i njegov rad ili nerad. Jakirović može biti ponosan na sve što je ostvario i na stanje u kakvom je ostavio momčad. Uveo je klub u Ligu prvaka, osvojio duplu krunu, bolje ne može, a da dođe do pada, to je normalno, mi treneri to najbolje znamo.

Ova momčad nije izgubila ni karakter ni kvalitetu ni strukturu, privilegiran sam što treniram ove igrače. Komplimenti mom kolegi Jakiroviću i svima koji su sastavili i trenirali ovu momčad. Ja sad kupim kajmak, uživam plodove rada prije mene, tako je to kada dođete kad sezona već traje."

Tablice omogućuje Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.