Obama: Jokić je zvijer

Foto: Profimedia/EPA

KOŠARKAŠKI turnir na Olimpijskim igrama u Parizu završio je pobjedom reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država, dok je srebrna medalja pripala Francuskoj, a bronca reprezentaciji Srbije. Upravo je Srbija bila suparnik koji je najviše namučio favorizirane Amerikance, a priznao je to i bivši predsjednik SAD-a Barack Obama, poznati zaljubljenik u košarku.

Momčad Svetislava Pešića, podsjetimo, bila je nadomak senzacionalne pobjede nad jednom od prema mnogima najjačih ekipa SAD-a u povijesti. Fantastičnim postotkom šuta i dobrom obranom držala je prednost, ali Amerikanci su u zadnjoj četvrtini bili koncentriraniji i odmorniji te tako izbjegli poraz.

Srbija se počela odvajati sredinom prve četvrtine, koju je na koncu dobila 31:23, a fenomenalno je krenula i u drugu dionicu, gdje je imala i rekordnih +17 (42:25). U zadnju četvrtinu ušla je s +13, a onda je izgubila 15:32 i umjesto u finale, otišla u borbu za broncu. 

Nezaustavljiv je kod SAD-a bio Stephen Curry, koji je ubacio 36 poena uz šut za tricu 9/14. Curry je ujedno najzaslužniji za to što se Srbija u prvom poluvremenu nije odvojila i na veću prednost. Joel Embiid zabio je 19 koševa, a LeBron James ostvario je triple-double učinak sa 16 poena, 12 skokova i 10 asistencija. Srbe je s 20 koševa predvodio Bogdan Bogdanović, dok je Nikola Jokić bio na učinku od 17 poena, 11 asistencija i pet skokova.

Obama: I Kerr je bio nervozan, sigurno

"Srbija me učinila nervoznim. I trenera Kerra sigurno, garantiram to. Gle, Jokić je zvijer. On je i pametan i učinkovit igrač. I velik je. Ima viziju Larryja Birda ili Arvydasa Sabonisa. Ima nevjerojatno meku ruku, dodir. Bilo je tu još momaka koji su pogađali sjajne udarce iz daljine. Nisam mislio da ćemo izgubiti, ali pomislio sam da postoji ta mogućnost", rekao je bivši američki predsjednik i dodao:

"Nitko to nije mislio do kraja treće četvrtine. Bilo je stresno, tek sam nekih dvije minute prije kraja znao da ćemo pobijediti. Embiid je igrao jako dobro. Dodatnu motivaciju našao je kad je tu bio Jokić. On je jedan od rijetkih koji se s njim može nositi. Anthony Davis je sjajan, ali ne može se nositi s Jokićem."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.