REGIJA

Borjan: Rođen sam 1987. u Kninu, u Republici Srpskoj Krajini i time se dičim

Foto: EPA

MILAN BORJAN (34), golman i kapetan Crvene zvezde, predvodit će reprezentaciju Kanade na Mundijalu protiv Hrvatske u prosincu. Borjan je dva mjeseca prije osmog rođendana iz rodnog Knina s obitelji izbjegao u Srbiju tijekom operacije Oluja 1995. godine. 

Nakon pet godina Borjani su iz Srbije otišli u Kanadu. Ondje su ostali svi osim Milana, koji se 2009. vratio u Srbiju braniti za Rad. Dvije godine kasnije postao je golman Kanade, a u Zvezdi je od 2017. Borjan je prije četiri godine istaknuo da nije rođen u Hrvatskoj, nego u Krajini i Dalmaciji. 

"Velika greška, nisam rođen u Hrvatskoj, rođen sam u Krajini, Dalmaciji. To je bilo srpsko mjesto. Ja sebe opisujem kao nekoga tko je rodom iz Srbije, iz Dalmacije, ali osjećam se kao Kanađanin jer sam tamo proveo puno godina", rekao je za B92.

Sada je u intervju za Kurir govorio o ždrijebu Svjetskog prvenstva, ali i o tome da se u hrvatskim medijima potencira da je rođen u Kninu.

Borjan: Naravno da će Srbi navijati za Kanadu

"To puno govori o njima. Vrijeđanje, prijetnje i takva doza primitivizma. Imam puno prijatelja iz Hrvatske i nikada nisam gledao tko je odakle. Ja ću uvijek se ponositi mjestom mog rođenja. Kad sam se rodio 1987., rodio sam se u Republici Srpskoj Krajini i uvijek ću se time dičiti. Svatko ima pravo misliti drugačije. Mogu me mrziti, mogu me voljeti, ali nikad mi ne mogu promijeniti pripadnost i rodno mjesto."

Vjeruje da će Srbi navijati za Kanadu, posebno u utakmici protiv Hrvata.

"Naravno da hoće. Kapetan sam najvećeg srpskog kluba, napravio sam velike uspjehe sa Zvezdom i naravno da će svi Srbi, ne samo moji Krajišnici, navijati za mene i Kanadu. Ne samo protiv Hrvatske nego i protiv Belgije i Maroka."

Na Mundijalu će Kanada igrati protiv Belgije, Hrvatske i Maroka. Borjan o skupini kaže:

"Vrlo zanimljiva grupa i dobri protivnici. Naravno da mislim da možemo dalje, imamo izvanrednu momčad. Igramo lijep nogomet, moderan. Neka drugi misle o nama. Svi smo vrlo sretni i zadovoljni što idemo na Svjetsko prvenstvo poslije 36 godina. Nismo se bavili time koga ćemo dobiti u skupini. Bitno nam je bilo da odemo u Katar. Pokušat ćemo proći skupinu."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.