Dinamovac je legenda Valladolida. Sad se tamo druži s hajdukovcem

Foto: Real Valladolid CF

ALEN PETERNAC (52), donedavni pomoćni trener Dinama i bivši napadač tog kluba, legenda je Valladolida. Igrajući za španjolski klub od 1995. do 2000. u 153 utakmice postigao je 53 gola. Više od njega u Španjolskoj je od Hrvata zabio samo Davor Šuker.

Ali, u sezoni 95/96 Peternac je s 23 gola iza sebe ostavio Šukera i Raula. Zato u klubu čiji je vlasnik i predsjednik Ronaldo Nazario obožavaju Peternaca. Prije današnje utakmice protiv Rayo Vallecana dobit će posebno priznanje kluba i navijača za doprinos Valladolidu. Tom klubu bi sada jako dobro došao neki Peternac jer Valladolid nakon prvih osam prvenstvenih kola ima samo pet bodova, dok je s tek četiri postignuta gola najneefikasnija momčad lige.

Valladolid se nada da će prisustvo obožavanog Zagrepčanina nadahnuti igrače, pa tako i Splićanina s kojim je Peternac snimljen u srdačnom razgovoru. Za Valladolid, naime, igra Stanko Jurić, bivši nogometaš Hajduka. Uz fotografiju njih dvojice Valladolid je na hrvatskom napisao "Idemo po tri boda".

Standings provided by Sofascore

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.