Brazil u panici da će propustiti SP. Izbornik: Ne brinite se, igrat ćemo finale

Foto: EPA

BRAZILSKA nogometna reprezentacija jedina je koja je bila na svakom svjetskom prvenstvu u povijesti. U kvalifikacijama za Mundijal koji će se 2026. godine održati u SAD-u, Kanadi i Meksiku ne stoje baš najbolje. Iako trenutno drže poziciju koja ih vodi na smotru, ekipama ispod crte ne bježe previše i ne smiju si dozvoliti previše kikseva. 

Tamošnja javnost zbog toga je zabrinuta uoči večerašnjeg gostovanja u Paragvaju. No, brazilski izbornik Dorival Junior odlučio se na vrlo hrabru prognozu da umiri javnost. "Plasman? Ne brinite. Zapamtite ove riječi, slobodno ih citirajte i držite me odgovornim. Mi ćemo igrati finale Svjetskog prvenstva. Da, bit ćemo u finalu 2026. godine, sigurno", poručio je.

Dorival Junior je izbornik od siječnja ove godine. Čitavu dosadašnju karijeru proveo je u Brazilu, gdje je vodio velikane poput Sao Paola, Flamenga, Fluminensea, Santosa i Palmeirasa, a ovaj 62-godišnjak je u 22 godine dugoj trenerskoj karijeri imao čak 23 različita angažmana. Osvojio je tri nacionalna kupa, četiri prvenstva na razini saveznih država te Copu Libertadores.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.