Budimir u 34. godini radi transfer karijere?

Foto: EPA

ANTE BUDIMIR (33) spominje se kao prinova Juventusa u siječnju. Španjolski mediji tvrde kako talijanski div traži nadopunu za srpskog napadača Dušana Vlahovića, a Budimir je svojim karakteristikama idealan za ideje Thiaga Motte. Hrvatski reprezentativac legenda je Osasune, u kojoj je od listopada 2020. godine.

Sjajan je u Osasuni

U četiri godine Budimir je u 146 utakmica zabio 51 gol te šest puta asistirao, a ove sezone u devet nastupa ima četiri gola. Budimir iza sebe već ima iskustvo u Italiji. Karijeru je započeo u Radniku iz Velike Gorice, a u mlađim selekcijama je igrao za austrijski LASK.

Ima talijansko iskustvo

Bio je član Crotonea (83 nastupa, 27 golova, šest asistencija) te Sampdorije (14 utakmica, 1 gol). U karijeri je još igrao za Inter iz Zaprešića, Mallorcu, Lokomotivu i St. Pauli. Za reprezentaciju Hrvatske u 27 nastupa ima tri gola, a prema Transfermarktu vrijedi pet milijuna eura. Ugovor s Osasunom mu traje do ljeta 2027. godine.

Piše povijest kluba

Budimir već ove sezone ima šansu i postati najbolji u povijesti Osasune. Hrvatski reprezentativac je za klub iz Pamplone zabio 47 golova u La Ligi, dok rekord s 57 pogodaka drži Sabino Andonegui, koji je za Osasunu igrao od 1953. do 1963. godine. 

Budimiru je ovo peta sezona u Osasuni, za koju je protiv Barcelone jubilarni 100. put nastupio u La Ligi. Brojka od 47 golova govori da hrvatski napadač u prosjeku zabija skoro svaku drugu utakmicu u španjolskom prvenstvu.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.