City će biti izbačen iz Premier lige? Suočen je sa 115 optužbi, kreće saslušanje

Foto: Profimedia

SLJEDEĆEG mjeseca trebalo bi započeti sudsko saslušanje Manchester Cityja o 115 navodnih kršenja pravila Premier lige. Ishod svega bit će poznat početkom sljedeće godine, a moglo bi se dogoditi da klub, dokažu li se kršenja financijskih pravila Premier lige, bude izbačen iz natjecanja.

Piše to The Times dodajući da neovisna istraga o optužbama započinje uskoro te da će saslušanje, ne bude li pravnih odgoda u procesu, trajati oko dva i pol mjeseca. City negira sve za što ga se tereti i tvrdi da ima dokaze kojima će pokazati da nije kriv.

"Cityju prijeti ispadanje iz Premier lige ako se dokažu najteže optužbe protiv njega. Navodna kršenja pravila uključuju nepružanje točnih financijskih informacija za devet zasebnih sezona, nepružanje potpunih pojedinosti o plaćama bivšeg menadžera Roberta Mancinija tijekom četiri sezone koje je proveo u klubu, od 2009. do 2013., i nepružanje potpunih pojedinosti o naknadama igrača - uključujući onaj bivšeg veznog igrača Yaye Tourea - tijekom šest sezona od 2010./11. do 2015./16.", navodi The Times.

Gubitak bodova?

"City je također optužen da nije surađivao u istrazi i predaji dokumenata prema potrebi tijekom pet sezona od 2018./19. do 2022./23.", dodaje se.

Izbacivanje iz Premier lige bio bi najgori ishod za klub koji je posljednje četiri sezone osvojio ovo natjecanje, ali nije jedini oblik kažnjavanja koji je moguć. Mogući je i gubitak bodova, kao što je bilo vidljivo u primjeru Evertona u prošloj sezoni.

Podsjetimo, 2019. godine UEFA je izbacila City iz Lige prvaka na dvije sezone, ali je Sportski arbitražni sud tu kaznu bio poništio. Teretilo ga se tada za prikriveno financiranje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.