Coppitelli uoči Šibenika: U gostima moramo biti malo prljaviji

Foto: Luka Batelic/PIXSELL

U SUBOTU u desetom kolu Supersport HNL-a Osijek gostuje na Šubićevcu kod Šibenika. Osijek je prvi kvartal prvenstva odradio ispod svih očekivanja i navijači će svakako očekivati tri boda. Utakmicu je najavio trener Bijelo-plavih Federico Coppitelli: 

"Radili smo u ovih 15 dana reprezentativne stanke s gorkim okusom u ustima zato što smo završili utakmicu u Puli na način na koji nismo očekivali. No ne trebamo zaboraviti dobar put koji smo imali u razdoblju koje je prethodilo tom porazu, a u kojem smo upisali četiri pobjede u pet utakmica. Trebamo započeto novi pozitivni trend, protiv Istre smo bili psihički slabi nakon dva autogola, ta specifična situacija usmjerila je utakmicu.

To je nešto na čemu moramo raditi, u novoj momčadi kao što smo mi to je nešto što mogu razumjeti. Slijedi nam još jedna teška utakmica i težak teren i moramo biti spremni. Šibenik u zadnje vrijeme nema dobre rezultate, no kod kuće su jako opasni i još niti jednom ove sezone nisu izgubili."

"Nekad moramo biti malo prljaviji"

Na Aldo Drosini Osijek nije ostavio dobar dojam: "Koristio sam do sada izraz mlada momčad, no mlada ne znači samo dob, gdje smo jedna od najmlađih momčadi lige. Ovo je nova momčad. Puno igrača treba razumjeti kako igrati u gostima jer ovdje na Opus Areni je jako lijepo okruženje. Nekad moramo biti, kada igramo u gostima, malo 'prljaviji' u smislu biti spremni na borbu. Onda će to biti drukčije između onoga što smo zaslužili i onoga što smo postigli. Imali smo vrlo dobru izvedbu protiv Šibenika u 1. kolu, imali smo par pogrešaka, no zaslužili smo pobijediti.

Mislim da se ova nova momčad sama izgrađuje jako dobro. Naravno, u prvom krugu sezone ne s puno bodova, no bitno je kako smo podijelili te bodove jer znamo kroz što smo prošli u prvih pet utakmica. U druge četiri utakmice smo osvojili devet od ukupno deset bodova koliko imamo. Sretni smo našim rastom. Naravno da moramo više raditi i zasigurno će drugi dio sezone završiti s više bodova nego što smo postigli u prvom krugu. Zajedno pokušavamo kontrolirati svaki faktor koji vodi do rezultata, ali nije sve pod našom kontrolom, no ono što je čini nas boljima", kazao je trener Osječana svjestan da samo rezultati mogu vratiti navijače na tribine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.