Ivan Ljubičić o zvijezdi nove generacije: Igra savršeno. Bit će ispred Alcaraza

Foto: Profimedia

U INTERVJUU za Sky Sports, legendarni hrvatski tenisač i osvajač Davis Cupa Ivan Ljubičić govorio je o aktualnim temama. Najprije se dotaknuo odluke Rafaela Nadala o odlasku u mirovinu na kraju ove sezone u kojoj će igrati još samo Davis Cup u Malagi:

"Iznenađen sam zato što sam mislio da je Roland Garros vjerojatno najlogičnije mjesto za oproštaj. Ali ne znam što on osjeća ni zašto je donio tu odluku. Ne mislim da bi se igrač te razine, kao što je bio slučaj s Federerom, umirovio zato što više ne želi igrati tenis. Umirovio se zato što vjerojatno misli da ne može igrati na razini koja je njemu prihvatljiva. Kada budućnost nije čista, onda nije dobro nastaviti s takvim osjećajem."

"Igra gotovo savršen tenis"

Zatim se osvrnuo na Jannika Sinnera, prvog Talijana ikada koji će godinu završiti na vrhu ATP ljestvice: "Brojke govore za sebe. U ovom trenutku dominira i nadamo se, iz perspektive talijanskih navijača, da će to činiti što je duže moguće. Gotovo da je udvostručio broj bodova koji ima Alcaraz, iako su obojica osvojila dva Grand Slama, što govori o tome koliko je apsurdna njegova konstantnost.

To je odlika pravih šampiona. Jannik i Carlos su vrlo različiti kao igrači, karakterom, ali i vrstom igre. Jannik je dosljedniji i kad je riječ o renkingu, bit će ispred Alcaraza u mnogim aspektima. Možda nema spektakularne udarce kao Alcaraz, ali ima gotovo savršen tenis."

Dodao je da je zadivljen njegovom zrelošću: "Tako skroman momak… Osvaja turnir u Šangaju, pobjeđuje Đokovića u finalu, a onda podiže ruke kao da kaže: 'Sutra je novi dan, krećem ispočetka.' S takvim mentalitetom stigao je tamo gdje je stigao."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.