Sutra je posljednji meč Đokovića i Nadala. Saudijci im plaćaju po 1.5 milijun dolara

Foto: Profimedia

SLAM šest kraljeva. Tako su Saudijci nazvali ekshibicijski turnir na koji su najbolje tenisače svijeta primamili nevjerojatnim novčanim nagradama. Pobjednik sutrašnjeg finala, u kojem igraju Jannik Sinner i Carlos Alcaraz, dobit će 6 milijuna dolara. Za usporedbu, osvajač US Opena dobiva 3.6 milijuna dolara.

No meč za naslov ovog turnira bit će u sjeni onog za treće mjesto. Novak Đoković (37) i Rafael Nadal (38) izgubili su od tenisača kojima mogu biti očevi, ali dva od tri najveća tenisača svih vremena u Arabiji će igrati međusobno 61. i posljednji put. 

Grafika: Sofascore

Zato što je Nadal prošlog tjedna objavio da mu je ovo zadnja godina kao profesionalnom tenisaču. Zbog velikih problema s ozljedama odlazi u mirovinu. S obzirom na to, kao i zbog toga što je kraj teniske sezone, ovo će biti zadnji meč velikih rivala.

Đoković je trenutačno 4., a Nadal 153. tenisač svijeta, ali daleko više od toga znači da su oni zajedno osvojili 46 Grand Slamova, 76 Mastersa i dvije zlatne olimpijske medalje. Zato će sutra njihov meč "ukrasti show" finalu. Saudijci sve sudionike svojeg Slama nagrađuju s po 1.5 milijunom dolara, tako da će Đoković i Nadal imati i krasnu financijsku uspomenu na posljednji međusobni duel.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.