De Gea nakon godinu dana neigranja ima dvije ponude

Foto: EPA

DAVID DE GEA (33) je posljednju utakmicu odigrao krajem sezone 2022./23. Nakon te natjecateljske godine istekao mu je ugovor s Manchester Unitedom, nije ga produžio niti je potpisao za neki drugi klub. Nakon godinu dana pauze, ponovno bi mogao na nogometni teren.

Kako se navodi, De Gea trenutačno razmatra dvije ponude koje je dobio iz Saudijske Arabije. Ime drugog kluba nije poznato, no zna se da mu je jedna stigla iz Al Shababa, kluba čiju momčad vodi Vitor Pereira, a čiji je član Ivan Rakitić. De Gea je proveo 12 godina u Manchester Unitedu u koji je stigao kao 21 godišnjak iz Atletico Madrida.

Jedan od najboljih golmana Premier lige

Bio je osvajač Premier lige (2012./13.), FA kupa (2015./16.) i Europa lige (2016./17.) te je s velikanom s Old Trafforda ukupno slavio osam trofeja. Dvaput je proglašavan najboljim golmanom Premier lige (2018. i 2023.).

Tržišna vrijednost De Gee prema Transfermarktu danas iznosi 5 milijuna eura. Jedan od najboljih golmana generacije i jedan od najboljih u povijesti Premier lige na vrhuncu karijere vrijedio je 70 milijuna eura. Za United je odigrao 545 utakmica. Primio je 590 golova, a 190 puta sačuvao mrežu netaknutom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.