Dinamo je u najgorem porazu u povijesti zabio najljepši gol kola Lige prvaka

Foto: Profimedia

NAJTEŽI poraz u povijesti kluba doživio je Dinamo u prvom kolu Lige prvaka. Bayern ga je pregazio 9:2, što je prvi put u povijesti najjačeg natjecanja da je neki klub postigao, a drugi primio devet golova. No statistički i analitički servis Opta nalazi veliku pozitivu u Dinamovoj katastrofi. Spomenuti ugledni izvor ističe da je akcija Dinama za prvi gol u 49. minuti "momčadski gol večeri u Ligi prvaka" te objašnjava zašto:

"Da, izgubili su 9:2, ali Dinamo je postigao momčadski gol večeri u Ligi prvaka. To mu je uspjelo u akciji koja je trajala točno jednu minutu. Sastojala se od 19 dodavanja, uključivala svih 11 igrača, počevši od golmana, a završio ju je napadač Bruno Petković", pojašnjava Opta uz grafički prikaz Dinamove sjajne akcije za gol, koji možete pogledati OVDJE. Dinamo je tako smanjio prednost domaćina na 3:1, a samo 100 sekundi kasnije postigao je još jedan gol. No onda je krenuo povijesni potop. 

Debakl za klupske i anale Lige prvaka donio je krasnu akciju i gol, ali i, čini se, presudio treneru Sergeju Jakiroviću, dok je Dinamov potop kod Bayerna odjeknuo nogometnim svijetom kao crni rekord prvaka Hrvatske. 

Tablice omogućuje Sofascore

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.