Đoković prošao u treće kolo US Opena. Srpski suparnik mu predao meč zbog ozljede

Foto: EPA

AKTUALNI olimpijski pobjednik Novak Đoković (drugi igrač svijeta) na US Openu je nastavio svoj pobjednički niz započet u Parizu, a do trećeg kola u New Yorku stigao je nakon što mu je Laslo Đere (109. igrač svijeta) predao meč zbog ozljede pri Đokovićevom vodstvu 6:4, 6:4, 2:0. Iako se to iz rezultata ne može vidjeti, Đere je u dvoboju dvojice srpskih predstavnika prilično namučio Đokovića, zadržao ga na terenu dva sata i 16 minuta, ali se ozlijedio krajem drugog seta.

Đere je u prvom setu bio potpuno ravnopravan suparnik Đokoviću koji se mučio s teškim vremenskim uvjetima i lošim servisom. Izrazito sparno vrijeme pod zatvorenim krovom Arthur Ashe stadiona u početku dvoboja je više problema stvaralo Đokoviću. No, najtrofejniji tenisač na Grand Slam turnirima svih vremena uspio je sve to nadvladati i breakom u desetom gemu osvojiti set.

Đere je u drugom setu prvi došao do breaka, a kod vodstva 4:2 imao je i 15:40. No, 29-godišnjak je u tom trenutku osjetio bolove u trbušnom zidu iznad lijevog kuka, propustio je obje prilike za još jedan break i već u sljedećem gemu izgubio prednost.

Kod Đokovićevog vodstva 5:4 Đere je dobio i liječničku pomoć, ali ona nije donijela željeni rezultat. Još je jednom izgubio servis, time i drugi set, a kad je Đoković osvojio i prva dva gema u trećem setu, Đere je odlučio da je bolje predati meč.

Đoković lovi rekordni 25. Grand Slam naslov

Đokovićev sljedeći suparnik je Australac Alexei Popyrin koji je lakoćom svladao Španjolca Pedra Martineza sa 6:2, 6:4, 6:0, a sredinom kolovoza je u Montrealu osvojio svoj prvi Masters 1000 naslov.

Đoković u New Yorku brani naslov, a od prošlogodišnjeg trijumfa, četvrtog na US Openu, pokušava doći do 25. trofeja na Grand Slam turnirima, čime bi prestigao i Australku Margaret Court te postao apsolutni rekorder po broju pojedinačnih naslova na četiri najveća teniska turnira. 

Musetti u drami izbacio Kecmanovića

Jedan od najdramatičnijih dvoboja cijelog dana odigrali su Lorenzo Musetti i Miomir Kecmanović. Srpski predstavnik je gubio 2:1 u setovima, uspio izboriti peti set i kod vodstva 5:4 imao dvije meč-lopte na servis Talijana. Musetti je to izvukao, u sljedećem, dugačkom gemu došao do breaka, a potom i odservirao za konačnih 3:6, 6:4, 6:4, 2:6, 7:5.

Musettija u borbi za njegov prvi plasman u osminu finala US Opena čeka Amerikanac Brandon Nakashima, koji je prošao prva dva kola bez izgubljenog seta protiv Danca Holgera Runea i Francuza Arthura Cazauxa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.