Drugi strijelac Premier lige će za Englesku igrati u obrani?

Foto: EPA

POZICIJA lijevog beka već neko vrijeme je problematična za Englesku. Tako je, primjerice, na Europskom prvenstvu lijevog bočnog igrao Kieran Trippier, koji je dešnjak. Trippiera nema na najnovijem popisu privremenog izbornika Leeja Carsleyja, a nema ni ijednog igrača kojemu je pozicija lijevog bočnog prirodna.

Novinari su stoga upitali Carsleyja kakvi su mu planovi i koga misli koristiti kao lijevog beka, a on je otkrio da je izdvojio grupu igrača za koje smatra da mogu to odigrati te je naveo Trenta Alexander-Arnolda, Bukaya Saku i Colea Palmera. Alexander-Arnold je desni bočni, a Saka, iako briljira na desnom krilu, u počecima seniorske karijere često je igrao baš kao lijevi bek pa Engleze nije začudilo što je Carsley naveo njih, no Palmerovo ime iznenadilo je sve.

Palmer je drugi najbolji strijelac Premier lige, a Carsley ga vidi u obrani

Palmer cijelu svoju karijeru igra izrazito ofenzivno, ili iza napadača ili kao krilo. U Chelseaju je tako prošle sezone s 22 pogotka bio drugi najbolji strijelac Premier lige, a na istoj poziciji na ljestvici nalazi se i trenutačno sa šest golova iz isto toliko utakmica. Pritom ima i četiri asistencije, dok ih je prošle sezone imao 11. 

Unatoč sjajnim napadačkim brojkama, čini se da nije isključeno da bi Palmer na utakmicama Lige nacija protiv Grčke i Finske zaista mogao zaigrati u obrani. Takav zadatak nije imao nikad u seniorskoj karijeri, a na prvu se čini da je to što je ljevak jedina karakteristika koja ga nominira za poziciju lijevog beka.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.