Milan razmišlja o smjeni trenera? Pojavila se "spektakularna glasina"

Foto: EPA

PAULO FONSECA (51) ovog ljeta postao je trener Milana. Portugalski stručnjak u utorak je izgubio od Liverpoola (1:3) na otvaranju nove sezone Lige prvaka, a loše je krenuo i u talijanskom prvenstvu. U prvih pet kola pobijedio je Veneziju (4:0), remizirao s Lazijem (2:2) i Torinom (2:2) te izgubio od Parme (2:1). Fonsecin posao stoga je pod upitnikom već nakon pet susreta provedenih na klupi.

Sky tvrdi da je savjetnik Milana, njegov bivši napadač Zlatan Ibrahimović, kao potencijalnu Fonsecinu zamjenu kontaktirao Edina Terzića (41), njemačkog trenera hrvatskih korijena i bivšeg stratega Borussije Dortmund. Bild tu priču naziva "spektakularnom trenerskom glasinom".

Terzić je od ovog ljeta bez posla. Posljednjih dana povezivalo ga se s Romom, koju je na kraju preuzeo hrvatski trener Ivan Jurić. Fonsecin tek potpisani ugovor s Milanom vrijedi do 2027., a u nedjelju ga čeka gradski derbi s Interom. 

Paulo Fonseca / Foto: EPA

Terzić s Borussijom osvojio njemački kup, u drami ostao bez Bundeslige i izgubio u finalu Lige prvaka

Terzić je dortmundsku Borussiju vodio u dva navrata, prvi put kao privremeni trener od 13. prosinca 2020. do 30. lipnja 2021. Novi mandat dobio je 23. svibnja 2022., a minule sezone izgubio je u finalu Lige prvaka od Real Madrida.

Na klupi Borussije u 128 utakmica ostvario je 75 pobjeda, 24 remija i 29 poraza. Osvojio je njemački kup 2021. godine, a posebno će biti upamćen po gubljenju naslova prvaka prošle godine. Naime, Borussia je pretprošle sezone u posljednjem kolu morala na domaćem terenu pobijediti Mainz kako bi postala prvak Njemačke. To se nije dogodilo, a titulu je uzeo Bayern.

Terzić je karijeru započeo kao skaut i pomoćni trener u omladinskom sektoru Borussije radeći s Jürgenom Kloppom. Bio je pomoćnik i hrvatskom treneru Slavenu Biliću u Bešiktašu, West Hamu i Lokomotiv Moskvi.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.